Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:19, 12. 4. 2019.

| Politika

Odbornici niškog SNS se zatvorili do daljeg u Skupštini zbog dolaska Obradovića

Autor:M. Z, S. M.Izvor:Južne vesti
odbornici
Naprednjaci i koalicioni partneri ostaju u Skupštini u strahu od opozicije; foto: M. Z.

Zbog dolaska u Niš lidera Saveza za Srbiju Boška Obradovića, kao i zbog, kako kažu, opšte situacije koju kreira Savez za Srbiju, odbornici Srpske napredne stranke i njihovi koalicioni partneri zatvorili su se u skupštinske prostorije i tamo će ostati do daljeg.

Obradović će večeras održati govor na protestu “1 od 5 miliona” u Nišu, a zbog njegovog dolaska niški odbornici vladajuće većine zabarakadirali su se u Skupštini Grada.

Zamenik šefa odborničke grupe SNS Ivan Jovanović kaže da su takvu odluku doneli da bi sprečili eventualni upad u gradski parlament.

Znamo svi šta se dešavalo pod Obradovićevom palicom prethodnih desetak dana u Beogradu, od upada u RTS, preko pokušaja upada u Predsedništvo, pa do pokušaja upada u Skupštinu grada i na kraju onaj sramotni čin rušenja gradilišta na Trgu republike, doneli smo odluku, do daljeg ćemo biti ovde u Skupštini grada - rekao je Jovanović.

Predsednik Skupštine Grada Rade Rajković kaže da pretnji nasiljem u Nišu nije bilo, a da je ovo preventiva zbog beogradskih dešavanja.

Ako odbornici opozicije budu krenuli sa štrajkom glađu, mi ćemo to isto učiniti - kaže Rajković.

Štrajk glađu nosi ozbiljne zdravstvene posledice, pa i smrtni ishod, ali Rajković kaže da su spremni da se žrtvuju.

Za državu se apsolutno vredi žrtvovati i za mir i stabilnost države Srbije, a mi ćemo da budemo izuzetno tolerantni. Država iznad svega, grad Niš iznad svega - rekao je Rajković.

Predsednik gradskog parlamenta kaže da se ne plaše nijednog opozicionog lidera, ali da je “država iznad svega i Grad Niš iznad svega”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • brodolomac

    01:47 // 14. 4. 2019.

    e moj Veličko....

  • Арчибалд Рајс

    17:32 // 13. 4. 2019.

    "Амебе реагују на многе физичке и хемијске стимулансе у својој средини, крећући се ка њима (позитивни таксис) или удаљујући се од њих (негативан таксис)".

  • Nina

    01:21 // 13. 4. 2019.

    Naprednjaci će zaštititi s'pravom državne institucije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: