Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:06, 29. 10. 2010.

| Politika

Odbornici vređali gradonačelnika Niša

Autor:S.S. i P.B.Izvor:Južne vesti
Skupština grada, arhivska fotografija

NIŠ - Gradonačelnik Niša, Miloš Simonović (DS) i svih 18 odbornika Demokratske stranke napustili su danas oko 11 sati sednicu niškog parlamenta.

Oni su bili iritirani postupkom odbornika stranke "Niška regija", Stanimira Đurića, koji se u jednom trenutku obratio rečima „gradonačelniče ili sam ja glup ili si ti glup“. Simonović nije sačekao da Đurić završi rečenicu za govornicom već je odmah napustio salu sa saradnicima.

Mile Ilić, predsednik parlamenta istakao je potom da se dostojanstvo skupštine mora sačuvati i izrekao opomenu Đuriću koji se odmah izvinio Simonoviću i ostalim odbornicima na neprimerenim rečima.

Gradonačelnik se kasnije nije vratio u salu, a odbornici DS su nastavili zasedanje da, kako su rekli, ne bi trpelo donošenje odluka za grad.

Na dnevnom redu je bila diskusija o tome da li bi Grad Niš trebalo za milion evra da kupi lokaciju u ulici Branka Krsmanovića gde bi se gradili stanovi za mlade naučnike niškog Univerziteta, a Đurić je u svom obraćanju govorio o nejasno napisanom dokumentu tačke dnevnog reda.

Kada je nastavljena sednica skupštine, umalo je falilo da se iz sličnog razloga ponovo prekine jer je odbornik DSS-a, Milan Lapčević nazvao gradonačelnika „Pantelija koji samo drži pridike“.

Skupština grada Niša usvojila je sredinom 2009. godine Etički kodeks, kojim je definisano kako bi nosioci javnih funkcija morali da se ponašaju i kakvih bi etičkih normi morali da se pridržavaju tokom svojih mandata.


Reakcija Demokratske stranke

Gradski odbor DS izdao je saopštenje u kome se ponašanje Stanimira Đurića ocenjuje kao "nedopustivo" dok se u saopštenju kritijuke predsednik Komisije za praćenje primene etičkog kodeksa, Vladimir Vojvodić (DSS), jer nije "reagovao u skladu sa svojim nadležnostima i odmah sazvao sednicu Komisije".

- Na žalost, svedoci smo da je trgovina mandatima u Skupštini Grada Niša omogućila da dva odbornika, sada stranke Niška regija, a nekada Nove Srbije i Pokreta snaga Srbije, koji inače godinama opstaju u gradskom parlamentu zahvaljujući političkim ucenama i mahinacijama, i time prljaju ugled najvišeg zakonodavnog tela u gradu, prerastu u odborniču grupu „Živim za Niš“. Svojim ponašanjem na sednicama Skupštine grada ne samo što pokazuju da ne nose adekvatno ime za svoju, veštački nastalu, odborničku grupu, već vređaju dostojanstvo i inteligenciju svih građana Niša - piše u saopštenju dostavljenom medijima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    11:52 // 22. 3. 2011.

    Nije lepo što vredjaju, ali čovek je otišao i dokazao da ,,malo,, pametniji popušta!

  • Marko

    10:21 // 21. 1. 2011.

    Simovic (kao sto kazu ovi iz B92) nije glup.... mora biti makar malo pametan.....jer pravi Nislije na budale....dokle vise da dozvoljavamo da pojedini "politicari" unistavaju (ono sto vec nisu) sve u Nisu zarad licne koristi....okrenuti ka Beogradu i samo Beogradu....jer Beograd ih postavlja i razresuje! I sto je najgore svi su isti, bas svi! Pitam se da li Beograd pusta kisu? Ocigledno da da....
    Otici ce i on, docice neki drugi i bice isto....
    Sta je uradio u svom mandatu?? Isto kao i prosli gradonacelnik a i onaj posle njega sto ce doci isto toliko ce....jer svi su isti! A obican narod cuti i cuti i cuti....DOKLE VISE?? Propali smo kao.....zna se sta.....ljudi primaju plate po 10.000 dinara a i one kasne.....ali to nikoga ne zanima....sramota! Nece biti bolje da se ne lazemo, ne za nas....bice odredjenoj politickoj stranci koja dodje na vlast! Nisam politicki opredeljen....jer svi su isti....a kada pocnemo da gledamo malo vise od licne koristi bice bolje.....bolje za sve.....

  • Miodrag

    12:17 // 1. 11. 2010.

    Koliko se ja razumem u vređanje, ovo što je rekao gospodin za govornicom je toliko minorno da ne verujem da je to bio povod odlasaka demokrata sa Skupštine. Sve mi se čini da je ovo iscenirano i da se samo tražio razlog napuštanja Skupštine iz njima znanih razloga.... SRAM VAS BILO, to je rekao i njihov kolega iz LDP-a, pa i ja ću da ponovim ....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: