Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:37, 13. 7. 2021.

| Politika

Odbornik Jovanović: Nekompetentni kadrovi i fontana sa radnim vremenom realnost Niša

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
branislav jovanović
Realnost Niša su, zaključuje Jovanović, štelovani tenderi i kadrovi sa nabavljenim diplomama; foto: E. M.

Odbornik koalicije “Niš, moj grad” Branislav Jovanović smatra da korupcija i kriminal haraju gradom od 2013. godine, a da su na rukovodećim položajima godinama nekompetentni ljudi koji ne mogu da reše nijedan gorući problem, već Niš guraju u sve težu situaciju.

Jovanović kritikuje to što se, kako kaže, osim par ulica po opštinama u gradu ništa ne radi i sve se obrazlaže nedostatkom para u budžetu.

Istoričar vodi JKP “Naissus”, čovek koji je stekao radno iskustvo na trafici vodi JKP “Mediana”, preduzeće sa 1.000 radnika, zaštitnik građana sa nabavljenom diplomom, to su sve mladi kadrovi koji pretenduju da nadmaše svoje “učitelje” iz vladajuće stranke u Nišu - kaže Jovanović.

Dodaje da mladi kadrovi imaju od koga da uče, a kao najsvežiji primer navodi uhapšenog bivšeg direktora gradske Toplane.

To je jedan u nizu direktora i funkcionera koji je činio krivična dela i oštetio već ojađeni budžet Grada. Inače, poznat je i po lažnom svedočenju u procesu koji se vodio protiv naše navodne osmočlane "kriminalne“ grupe. Ali, evo, istina uvek nađe svoj put, vidimo da je to morao da radi, jer je bio ucenjen zbog mnogih procesa koji su vođeni protiv njega. Još jedan primer za "ugled“ je i bivši zamenik gradonačelnika koji je praktično vodio Niš posle 2012. godine, koji je takođe bio skoro uhapšen i koji će nas zauvek svojim likom i delom podsećati na neizmeštenu prugu iz centra grada - dodaje Jovanović.

Realnost Niša su, zaključuje Jovanović, štelovani tenderi i kadrovi sa nabavljenim diplomama, iako, kako kaže, gradski čelnici tvrde da je Niš privredno čudo i grad pametnih tehnologija.

Moram da dodam i fontanu na Trgu Kralja Milana, koja, kako čujemo, ima i radno vreme. To je zaista falilo gradu, jer smo definitivno prvi, mogu slobodno da kažem, u svetu, po zatvorenim mostovima i fontanom sa radnim vremenom, to nema nigde, samo u Nišu - zaključuje Jovanović.

Inače, kako je ranije rečeno novinarima Južnih vesti, radno vreme fontane na Trgu je od 7:30 do 11:30 sati, ponekad i u večernjim satima.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ђура

    11:38 // 14. 7. 2021.

    Бранислав је Нишлија , интелектуалац , правник , човек који познаје и воли свој град . Има право на свој став . Говори аргументовано .

    • Stojan

      23:07 // 26. 7. 2021.

      I moja nepismena baba je bila intelektualka zena koja je poznavala i volela svoj grad, ali nije kupila diplomu pravnika, niti je krala gd god je stigla. Toliko o tvojim argumentima, a njegovi argumenti se nalaze u Beloj palanci gde je zavrsio gimnaziju.

  • Nekompetentni a tvoji???

    07:55 // 14. 7. 2021.

    Pa odborniče na čelu Grada počevši od Pomoćnica U kabinetu do Načelnica ,Rukovodioca sektora i šefova u Upravi za organe Grada, Komunalnimdelatnostima,finansijama,društvenim delatnostima i upravi za Gradjevinu Sve su to bivši članovi G17 i Demokratske stranke.
    Doduše učipe se neki sa 50 do 60 hiljada dinara u SnS da pokažu entuzijazam ali žutu majicu još uvek nose .Kapilarni glasovi ,miting Nikad

    • Dr jakov Zlatar

      11:09 // 14. 7. 2021.

      Nekompetentni a tvoji@ Prvo, oni nikad nisu bili "žuti" već lični Simonovićevi, koji su na te funkcije došli sa Simonovićem, kad je postao Gradonačelnik, a otišli sa njim, ne sećam se da su ikada ušli u prostorije DS-a, a nema dokaza ni da su bili članovi.Žutu majcu ne nose, jer su najodvratniji baš prema istaknutim članovima DS-a, Snežana Jovanović nije ni znala gde je Stranka.

  • Dr Jakov Zlatar

    07:52 // 14. 7. 2021.

    Isti taj Bane Jovanović je 2005. prekršio već dogovoreni sporazum sa DS-om i ušao u koaliciju sa Smiljkom Kostićem, Rajčićem i ostalima.Takođe 2012. zahvaljujući njegovom verolomnom postupku, prekinuvši koaliciju sa demokratama, ostao je u vlasti, sa SPS-om i istim tim Ljubom Slavkovićem, o kome je govorio sve najbolje.On nije napustio 2013. godine koaliciju, već je isteran, jer je tražio mnogo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: