Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:04, 12. 5. 2021.

| Politika

Odbornik Jovanović: Poskupljenje vode je posledica loše organizacije vlasti i javno komunalnih preduzeća

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
branislav jovanović
Jovanović kritikuje poskupljenje vode i odvoz smeća ; foto: E. M.

Da je poskupljenje odvoza smeća, a sada i vode za blizu 20 odsto, posledica loše organizacije u radu vlasti i javno komunalnih preduzeća, smatra odbornik koalicije "Niš moj grad" Branislav Jovanović, te ističe da se svi propusti gradske vlasti prebacuju na "leđa" građana.

Računi Nišlija za komunalije biće uvećani osim za odvoz smeća i za stavku vode, na predlog JKP Naissus i po odluci Gradskog veća, što kritikuje odbornik Jovanović, te kaže da se pogrešna politika koju vodi vladajuća stranka u Nišu već skoro deset godina obija o džep građanima Niša.

Dodaje da se svi propusti i loša organizacija u radu gradske vlasti prebacuju na leđa građana, a da je grad osim u vrtlogu poskupljenja i u vrtlogu stranačkih zapošljavanja u niškim javno komunalnim preduzećima i ustanovama zbog kojih nema kapitalnih investicija i novih infrastrukturnih projekata.

Predškolska ustanova "Pčelica" nešto slavi, kao što smo imali prilike da vidimo u medijima i zapošljava, a evo deseta godina nisu uradili nijedno novo obdanište. Ne znamo šta se tačno slavi, ali znamo da je zatvoreno oko 25 kantina pri ovoj ustanovi, a privatnim obdaništima je dato blizu 100 miliona dinara, pritom grad "Pčelici" pokriva gubitke iz budžeta -navodi on.

Ističe da su prethodnom gradonačelniku još 2017. godine, prilikom izrade buđžeta za 2018. godinu, ukazivali na probleme i nudili rešenja u funkcionisanju gradskih javnih preduzeća i ustanova, te da im je prihvaćena samo jedna tačka.

Naš predlog je bio da se tako ostvarena sredstva reorganizacijom i štednjom usmere na najugroženije kategorije, siromašne i decu, a da se preostala sredstva izdvoje za rešenje problema zagađenja vazduha i uređenje komunalne kapitalne infrastrukture - dodaje.

Međutim, podseća da je prvi potez vlasti poslednjih godina bio da se dugovi javno komunalnih preduzeća i ustanova vraćaju iz budžeta, kao što je slučaj sa JKP Gorica, zatim navodi da se krenulo u enormno kreditno zaduženje tih preduzeća, da bi sada pribegavali novoj meri - podizanju cena, što, zaključuje on, ugrožava egzistenciju i osiromašuje budžet građana.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • David Štrbac

    13:46 // 15. 5. 2021.

    Gubitak vodovoda 46 milke za prvi kvartal, dugovanja po kreditima 400 milki, a plate nepismenih kadrova preko 100000, plaćaju marvo što si glasala.

  • m Mali Milojica

    12:18 // 13. 5. 2021.

    Čudo da nije kriv Djilas.kad je već dežurni krivac i večita tema,inspiracija (za pljuvanjem) i trn u oku budućnosti Srbije,svetlosti na kraju tunela.

  • Mislilac iz Niša

    08:15 // 13. 5. 2021.

    A njegov saradnik iz koalicije NIŠ MOJ GRAD, Miodrag Stanković zajedno sa svojom suprugom, prima platu u Vodovodu, u radno vreme je po kafićima

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: