Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:01, 12. 6. 2019.

| Politika

Odbornik Jovanović traži Banđurovu smenu zbog korupcije u Nišu

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
Branislav Jovanović
Za Jovanovića Banđur treba da snosi odgovornost za korupciju u gradu; Foto: JV

Odgovornost za štelovanje tendera u niškom javnom sektoru, malverzacije sa bojom za puteve u Parking servisu, ali i sporne nabavke službenih kola, niški odbornik Branislav Jovanović vidi u zameniku gradonačelnika Niša Miloša Banđura i traži njegovu smenu. Jovanović je uputio zahtev da se predlogom Banđurove smene dopuni dnevni red sednice Skupštine zakazane za četvrtak.

Naredna sednica niškog parlamenta koja treba da se održi 13. juna, mogla bi da bude bogatija za još jednu tačku - smenu zamenika gradonačelnika Niša.

Jovanović je ovaj predlog za dopunu dnevnog redna Skupštine podneo zbog toga što je, kako navodi, Banđur od svih aktuelnih niških političara najduže u vrhu vlasti i to na najvišim funkcijama.

Stanje korupcije i kriminala u gradu je u konstantnom porastu, a po zakonu, organizaciono i resorno je bio zadužen da predloži mere i radi na sprečavanju korupcije i kriminala i poboljšanju stanja u javno komunalnom sektoru gradu - obrazlaže Jovanović.

Odbornik Jovanović smatra da je situacija u Nišu sve “gora i gora”, kao neke od primera navodi nameštanje tendera, nameštanje javnih nabavki za službena kola, popločavanje Trga kralja Milana, hapšenja u Parking servisu u vezi sa bojama za puteve, kao i hapšenje bivšeg direktora Direkcije za javni prevoz Niš Saše Petronijevića zbog sporne kupovine “ekološkog” autobusa.

Ukoliko predlog bude usvojen, niški odbornici će odlučivati o sudbini Banđurove funkcije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Wolfenstein

    11:21 // 13. 6. 2019.

    Bane kritikuje i napada samo one za koje mu drugari plate da napada. Sad ti Bandjur kriv, covek nema nikakav uticaj prilikom donosenje odluka. Daj ljudi, ukljucite mozak. Uvek samo prvi covek skuplja kajmak... Mnogo je stete naneto gradu... Nikada nece biti bolje...

  • vladan

    22:13 // 12. 6. 2019.

    hahaha pa da sada kritikuje kada nije dobio udeo u toj kradji.Lopov lopovu!

  • Milan

    21:46 // 12. 6. 2019.

    Tako je Bane.
    Gde ima dima ima i vatre

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: