Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:50, 16. 1. 2021.

| Politika

Odbornik Jovanović traži odgovornost nadležnih za saobraćajnu nesreću u Duvaništu

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
branislav jovanović
Umesto strategije, ističe da čelnici Grada obezbede "crne tačke", a zbog pogibje dvojice pešaka traži i njihovu odgovornost; foto: E. M.

Povodom treće posede ministra policije Aleksandra Vulina Nišu, a nakon saobraćajne nesreće na Bulevaru Medijana, odbornik koalicije "Niš moj grad" Branislav Jovanović smatra da su, kako kaže, gospoda Beograđani preterali, te poziva da se zakaže hitna sednica Skupštine Grada i stavi van snage Strategija o bezbednosti saobraćaja. Umesto strategije, ističe da čelnici Grada obezbede "crne tačke", a zbog pogibije dvojice pešaka traži i njihovu odgovornost.

Saobraćajna nesreća na Bulevaru Medijana uznemirila je javnost, zbog koje su danas Nišlije četvrti put protestovale, a povodom te tragedije oglasila se i opozicija. Odbornik Jovanović u saopštenju je naveo da umesto Strategije o bezbednsoti saobraćaja, nadležni obezbede "crne tačke" za saobraćajne nesreće u Nišu, a ne, kako kaže, sada da ih traže, pa poručio da im je strategija služila kao pokriće za nabacivanje posla, za nabavku sedišta za decu i kamere na raskrsnicama gde se, inače, ne dešavaju tragedije.

Gospodo Beograđani, suviše ste preterali ... Sada pokušavate da nam uzmete i zdrav razum i da kažete da smo bahati zbog 1.700 saobraćajnih prekršaja, da ne znamo ništa, pa ni da vozimo, kao odgovor na dva ubistva na Bulevaru Medijana, a ubica iz Beograda, sve po uzoru na sina Željka Mitrovića. E pa neće moći, ako smo ljudi zakažite hitnu sednicu Skupštine Grada koju smo već tražili i stavite van snage Strategiju o bezbednosti saobraćaja koju smo, gospodo iz Beograda, takođe 2018. godine platili vama, platili su vaši čelnici blizu tri miliona dinara – piše u saopštenju.

Dodaje i da su o ovom problemu govorili više puta, te da je tada trebalo da nadležni ulažu novac u problematična mesta za saobraćaj.

Uradili smo vam bulevare i mostove i predložili na vreme kako da ih obezbedite elastičnim ogradama, a vi ste gledali lične interese. Trebalo je da sprečite sve ovo, a ne sada da "gasite požar". Tražimo odgovornost i za čelnike Grada koji, evo, već devet godina ništa ne rade već samo kukaju kako vraćaju dugove drugih, a primaju i plate i penzije, voze džipove i žive u prestižnim vilama - zaključuje Jovanović.

Podsetimo, saobraćajna nesreća koja je izazvala veliku uznemirenost javnosti dogodila se 4. januara na Bulevaru Medijana u Nišu, a nakon nesreće, u roku od 10 dana Niš je 3 puta posetio ministar policije Aleksandar Vulin.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    20:22 // 18. 1. 2021.

    @ mastika- na tvoju zalost, skreces temu, nisam ja bitan ,vec Bananino misljenje i mrznja ,nekakvog bota Dragoljuba j, prema pomenutom ! Slobodno ti pij patoku, kad ti je dobra , a mastika,ouzo i yeni su pice za prefinjene !

  • Pera

    14:24 // 17. 1. 2021.

    Šta hoće ovaj bivši komunista, partijski preletač?. On bi još da jaše na čelu kolone u Nišu kao njegov prvi vođa, drug Tito!

    • Buha

      19:21 // 17. 1. 2021.

      @Pera-ne vređaj druga Tita.

  • Dragoljub J.

    12:04 // 17. 1. 2021.

    Za živu glavu ne bi propustili jednu nesreću koja nas zadesi, da ne krenu u sakupljanje najjeftinijih poena. Nemaju stila, elokvencije još manje, a politički program im je jednostavan - "mi dolazimo posle ovih". Sva trojica zaposlena u javnom sektoru, dežurni manekeni u već dva manadata u skupštini Grada, promoteri salon-opozicionarstva. Tri praseta niške politikantske scene, a vi pogađajte ko su.

    • Ouzo

      20:21 // 17. 1. 2021.

      A, sta ces, zbog takvih kao sto si ti, bolje nemamo !Ti bi srecniji bio, da nema nijednog u skupstinskom sazivu !

    • Mastika

      11:31 // 18. 1. 2021.

      Ouzo mislim da je komova patoka daleko od pravog Ouza.Isto toliko koliko je ovaj iskreni i posteni preletac u skupstinskom sazivu.Preletac ne prolazi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: