Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:50, 13. 5. 2023.

| Politika

Odbornik Stanković: Zaustaviti rasprodaju imovine Grada Niša

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
stanković
Stanković podneo još jednu odborničku inicijativu; foto: Niš, moj grad

Odborničku inicijativu kojom predlaže da se stanovi koje Grad planira da rasproda daju na korišćenje porodicama koje su izgubile krov nad glavom nakon požara koji se dogodio u Ulici Aleksandra Medvedeva, po modelu koji je korišćen za porodice iz Mramora i Krušca koje su zbog klizišta ostale bez svojih kuća, predložio je Miodrag Stanković, odbornik koalicije “Niš, moj grad”.

Osam gradskih stanova stanova, sedam garaža i dve zgrade biće prodati na javnoj licicitaciji koju Grad Niš organizuje 19. maja u sali Skupštine Grada, a Stanković smatra da bi oni mogli drugačije da se iskoriste.

Dok se svi gradovi u svetu trude da imaju što veću imovinu, Grad Niš lako rasprodaje svoju imovinu i polako ostaje bez mogućnosti da se razvija u budućnosti - kaže Stanković.

On je sa oštećenim porodicama ponovo obišao zgarište požara u Ulici Aleksandra Medvedeva i podsetio da su predstavnici gradske vlasti neposredno nakon požara obećali da će porodice dobiti na trajno korišćenje gradske stanove po subvencionisanim cenama, a da je sve okončano dodelom jednokratne novčane pomoći od 250.000 dinara.

Skandal je i to što ovog oglasa za rasprodaju stanova i lokala nema na sajtu Grada, već u dnevnim novinama, što govori o namerama vlasti da ovaj oglas prođe neopaženo. Grad Niš je pre par godina rasprodao šest lokala i poslovnu zgradu. Prodat je i lokal u Obrenovićevoj ulici u kome se nalazila apoteka Higija, što smo najoštrije osudili, prodali su javno dobro i tako uništili još jedan simbol Niša - dodao je odbornik.

Stanković kaže i da se za vreme ove vlasti unazad nekoliko godina prvi put u istoriji Niša krenulo sa rasprodajom imovine Grada kako bi se nadoknadio prekomerno trošenje novca iz budžeta grada.

Odbornik je podsetio i da je Državna revizorska institucija (DRI) ranije saopštila da je Niš "loše gazduju poslovnim prostorom" i da su zbog toga njihova potraživanja od zakupaca porasla.

Mi se oštro protivimo ovoj odluci. Tražimo da se sa imovinom grada vlast ponaša domaćinski. Ne može jedna generacija da stvara, druga da održava, a treća rasprodaje imovinu. Neophodno je da se napravi tačan registar celokupne imovine Grada Niša, da se ona uredno upiše u knjige osnovnih sredstava i da se potom otvori javna rasprava o najboljem načinu korišćenja tih dobara - zaključio je Stanković.

Podsetimo, stanovi koje je gradska vlast odučila da proda nalaze se u opštinama Medijana i Pantelej.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    19:31 // 16. 5. 2023.

    Zet je promenljiva kategorija,mora se obezbediti i cerka za svaki slucaj da se ne maju na sudu,a pozeljna je i garaza u blizini stana...

  • Mile mile

    17:25 // 14. 5. 2023.

    Koliko je ova "opozicija"neinformisana.
    Imovina se NE oglasava na sajt grada nego u stampi.
    Uzurpiranu imovinu grada od strane pojedinaca i porodica koje zive godinama na teret svih nas gradjana i treba prodati!
    Zasto bi neko koristio sve dzabe na ustrb svih nas.
    Opozicijo SRAM TE BILO.
    MIKICE IDI MALO NA POSAO

    • Ilija

      10:28 // 15. 5. 2023.

      Mile Mile, jos par meseci vam je ostalo pa cemo da vidimo posle zasto ste rasprodavali imovinu i ko je kupio te stanove. Bolje vam je da odustanete od te sumanute ideje . Podrska buducem gradonacelniku

  • Гага

    14:24 // 14. 5. 2023.

    ...Знају ли се купци,за које је продаја намештена?...Тако се градска имовина,уместо да се рентира и доноси приходе,прелива у приватне џепове?!

    • Pantelej City

      20:39 // 14. 5. 2023.

      Kupci se ne znaju, jer otvaranje ponuda i prodaja će biti 19. maja, valjda treba pročitati tekst vesti pa komentarisati.

      Drugo, niko nije istražio od medija kakvi su stanovi tj u kakvom stanju. Po opisu iz oglasa koji je objavljen sve njih prate i ogromni dugovi za struju i komunalije. Što dalje dovodi do zaključka da su bili rentirani i da Grad ima samo štetu od toga a ne i korist.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: