Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:05, 19. 4. 2021.

| Politika

Odbornik Stanković traži da Niš poveća jednokratnu pomoć za novorođenu decu na 30.000 dinara

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
miodrag stanković
Stanković smatra da je 11.000 nedovoljno; Foto: DS

Nedavno je Gradsko veće odlučilo da umesto paketa za novorođenu bebu Grad Niš daje roditeljima jednokratnu novčanu pomoć od 11.000 dinara, na šta je reagovao i odbornik koalicije "Niš moj grad" Miodrag Stanković koji je nadležnima podneo predlog da se pomenuti iznos poveća na 30.000 dinara. Prethodne godine se, kako je rekao, rodilo manje dece, pa ističe da bi povećaje jednokratne finansijske pomoći bio i podstrek da se sve više ljudi odlučuje za potomstvo.

Na 55. sednici članovi Veća usvojili su da će od avgusta roditelji dobijati 11.000 dinara jednokratne pomoći za novorođenu bebu, a opozicioni odbornik Stanković je pre skupštinskog zasedanja, zakazanog za 22. april, podneo amandman na tu odluku i predložio da se iznos pomoći roditeljima poveća. amandman Amandman; foto: Koalicija "Niš moj grad"

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 11.000 dinara koji Grad Niš daje je nedovoljan, pa sam predložio da se taj iznos poveća na 30.000 dinara. Sadašnji predloženi iznos od 11.000 dinara ne pokriva osnovne troškove za novorođeno dete ni za nedelju dana, tako da bi povećanje ovog iznosa na 30.000 dinara ohrabrilo bračne parove na proširenje porodice - rekao je Stanković.

Dodaje da su mnoge opštine i gradovi odlučili da povećaju izdvajanje iz budžeta za tu vrstu pomoći, a kao još jedan razlog što se parovi ne odlučuju za potomstvo navodi i nezaposlenost jednog od roditelja, nedovoljna sredstva za životne potrebe i krov nad glavom.

Moramo imati u vidu da je za početne troškove koji uključuju krevetac, kolica, sedeljku za automobil, komodu za presvlačenje i osnovni komplet pamučnih pelena i kozmetike potrebno od 50.000 do 110.000 dinara. Za novorođenče je potrebno obezbediti krevetac, kolica, torbu, nosiljku, pelene, flašice i garderobu. Svakog meseca samo za pelene potrebno je izdvojiti oko 3.000 dinara - kaže on.

Predlog Stankovića razmatraće se na Skupštini Grada u četvrtak, 22. aprila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ђура

    06:16 // 20. 4. 2021.

    Пита ли он пита грађане како да троши њихове паре ? Он је неозбиљни предлагач или је пронашао фондера ?!.

  • Opozicioni glumac

    22:02 // 19. 4. 2021.

    Samo ti ulebljuj familiju na državno jasle i ne skupljaj jeftine poene na bebama!

  • BRUKA!

    22:00 // 19. 4. 2021.

    Kolike su plate odbornika, poslanika, direktora...? Šta da radi roditelj sa 30 000 dinara? Uđite u radnju sa bebi opremom! BRUKA!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: