Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:45, 7. 4. 2021.

| Politika

Odbornik Stanković traži od Grada da ugostitelje oslobodi zakupa gradskih lokala i javnih površina

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
odbornik Miodrag Stankovic foto Nis moj grad
Predlaže da se pomogne ugostiteljima; foto: "Niš, moj grad";

Da vlasnike ugostiteljskih objekata u Nišu treba osloboditi plaćanja naknade za zakup javnih površina za bašte i plaćanja kirije za prostor u vlasništvu Grada, kao i plaćanja naknade za izradu uslova za zakup javnih površina, a porez na imovinu makar prepoloviti i reprogramirati, predlaže odbornik Miodrag Stanković.

U Nišu, kako ističe Stanković iz koalicije “Niš, moj grad”, ima 550 ugostiteljskih objekata u kojima radi oko 6.000 ljudi, a kako je ta privredna grana jedna od onih koja spada u red najpogođenijih pandemijom koronavirusa, potrebno je da Grad nađe način da svi oni zadrže posao.

Gradsko rukovodstvo mora da nađe način da ugostitelje “održi u životu”, da im pomogne da u ovim teškim vremenima zadrže svoje radnike, a da oni, kad stanu na noge, ponovo počnu da pune budžet Grada Niša - kaže Stanković.

Zato pita gradske čelnike koji su njihovi planovi za kafiće i restorane koji nemaju bašte i kako će da rade vlasnici tih objekata kada nemaju odakle da plaćaju zakup. Predlaže da svima njima treba pomoći tako što će se Grad odreći prihoda koje, kako je naveo, ubire od ugostitelja.

U suprotnom, naglašava, sve veći broj ugostiteljskih radnika ostaće bez posla i biće na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje zbog zatvaranja lokala.

Pokažite se sada, neka se Grad odrekne nečega u korist niških ugostitelja kako bi se kasnije vratilo značajnim prihodima od ove delatnosti - poručuje Stanković.

Ukazuje i da su najavljene olakšice za odvoz smeća zanemarljiva stavka, a reprogramiranje dospelog poreza na imovinu nije dovoljno, zbog čega kaže da tu obavezu treba značajno umanjiti ili makar prepoloviti, a onda i reprogramirati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marta

    10:34 // 8. 4. 2021.

    Ne postoji nikakav naučni rad zbog čega mi ne smemo da radimo. Ukaljali su celu jednu industriju, zapošljavamo veliki broj ljudi, hranimo veliki broj porodica. Ne znaju ništa. Stankoviću hvala.

  • Pavle

    10:27 // 8. 4. 2021.

    Krizni stab vec godinu dana donosi nelogicne mere, mere koje vise niciji budzet ne moze da izdrzi i mere koje popustaju usled pritisaka, a ne usled pada broja zarazenih.

  • Milica

    09:05 // 8. 4. 2021.

    Teško da će Grad bilo šta da oprosti i prepolovi?! Ovi novi su čim su došli na vlast , ukinuli su odluku kojom su zakupci gradskih lokala bili oslobođeni plaćanja kirije, iako zbog vanrednog stanja mnogi nisu radili i rešili da im kiriju naplaćuju retroaktivno.
    U kom gradu živite, odnosno koji grad ?! Niš počinje da liči na kasabu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: