Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:00, 21. 7. 2022.

| Politika

Odbornik Stanković zahteva od nadležnih azil za pse u Nišu, a ne u Gadžinom Hanu

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
Miodrag Stanković
Stanković traži azil u Nišu; foto: "Niš, moj grad"

Da nadležni odustanu od izgradnje prihvatilišta za pse u selu Duga Poljana kod Gadžinog Hana, već da nađu adekvatnu lokaciju za azil u Nišu, inicijativa je koju je odbornik koalicije "Niš, moj grad" Miodrag Stanković podneo Skupštini. Ističe da ne postoji adekvatna analiza stručne javnosti za ovu odluku, kao i da u selu nema uslova za zbrinjavanje životinja.

Zbog najavljenog azila za pse meštani sela Duga Poljana su i protestovali, a predsednik Opštine Milisav Filipović je tada rekao da ć eprihvatilište biti u skladu sa evropskim standardima.

Protiv azila u tom selu je i odbornik Miodrag Stanković i zahteva od nadležnih da odustano od izgradnje, a da za novu lokaciju izaberu Niš.

Zahtevam od nadležnih da se odustane od izgradnje prihvatilišta za pse u selu Duga Poljana, na teritoriji opštine Gadžin Han i da se iznađe lokacija za izgradnju Azila na teritoriji Grada Niša, sa svim neophodnim uslovima za adekvatno zbrinjavanje životinja - kaže Stanković.

Smatra da odluka o izgradnji azila za pse u selu nije dobra iz više razloga, a jedan od njih je što tamo nema tehničke vode i kanalizacije. pas I udruženja protiv azila; ilustracija; foto: JV/J. A.

Životinje će biti daleko od mreže veterinara i kontrole nadležnih institucija. Postavlja se pitanje ko će raditi i koliko radnika će raditi na održavanju prihvatilišta, s obzirom da to moraju biti stručna lica. Kako će se hraniti psi smešteni u prihvatilištu, odnosno iz kojih sredstava će se nabavljati hrana za životinje. Koliko veterinara će biti potrebno i ko će plaćati usluge i troškove prevoza veterinara, jer se prihvatilište nalazi na lokaciji koja je udaljena 25 kilometara od Niša - navodi odbornik.

Kaže i da je podnosio sam brojne amandmane na budžet Grada Niša koji se tiču izgradnje azila za pse i mačke lutalice i da bi Izgradnja koštala, po proceni nadležnih, oko 180 miliona dinara.

Regionalni azil za pse zahteva mnogo veća ulaganja, transportne troškove, povećava broj zaposlenih, dok gradski azil uz mnogo manja sredstva i uz pomoć volontera može da se organizuje na mnogo efikasniji način - poručuje Stanković.

Gradski azil je podržao Vojkan Živković ispred svih niških udruženja za zaštitu životinja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandra

    13:30 // 28. 7. 2022.

    Azil u Nišu, uz marketinško praćenje pasa u azilu, i pozivanje na udomljavanje kuca, bila bi prava i stvarna pomoć svim psima.

  • Djorić

    10:17 // 24. 7. 2022.

    Isti su napustili sela i našli sebe u gradu.Valjda je logično da sve što prati novi život u gradu prihvate kao svoju obavezu.Ovako, mi smo otišli iz sela a sad ćemo u ta naša sela da naselio kučiće.Opredelite se.

  • Sharpshooter

    17:32 // 23. 7. 2022.

    Uz poštovanje prema brižnima za životinje, kad će i koji odbornik da se zauzme za striktno poštovanje zakona da vlasnici pasa, u javnom prostoru (ulice grada i mesta koja nisu predviđena za pse), moraju da stave zaštitne korpe svojim ljubimcima (toplom oružju uz koga se osećaju mangupskije i sigurnije)? Ko i kada će da se zauzme za sigurnost ljudi u ovom jadnom "gradu"?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: