Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:57, 22. 5. 2020.

| Politika

Odbornik u Lebanu bio u sukobu interesa, njegovoj firmi Opština uplatila preko 100.000 dinara

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
lebane
Nije obavestio Agenciju o sukobu interesa, foto: B. Antić

Zbog toga što je, dok je bio odbornik u Skupštini Opštine Lebane, sa njegovom firmom ova Opština sklopila posao na osnovu čega mu je isplaćeno 103.080 dinara, Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila je da je Milan Krivošija bio u sukobu interesa. S obzirom na to da više nije u odborničkim klupama, Agencija je predložila samo javnu opomenu.

Milan Krivošija jedan je od odbornika smenjenih na vanrednoj ponoćnoj sednici decembra 2017. godine, a dok je obavljao funkciju bio je u sukobu interesa, ustanovila je Agencija za borbu protiv korupcije.

Krivošija nije u roku od 15 dana od dana stupanja na javnu funkciju obavestio Agenciju da obavlja i preduzetničku delatnost, te da je u navedenoj situaciji bio u sukobu interesa.

Odredbom člana 31. stav 1. Zakona o Agenciji propisano je da je funkcioner koji u trenutku stupanja na javnu funkciju obavlja drugi posao ili delatnost dužan da u roku od 15 dana od dana stupanja na javnu funkciju obavesti Agenciju o obavljanju tog posla, odnosno delatnosti. Proverom službene evidencije Agencije utvrđeno je da imenovani nije u roku od 15 dana od dana stupanja na javnu funkciju odbornika Skupštine opštine obavestio Agenciju o tome da obavlja Preduzetničku delatnost, čime je postupio suprotno odredbi člana 31. stav 1. Zakona o Agenciji - navodi se u rešenju Agencije.

odbornici lebane Krivošija je jedan od nelegalno smenjenih odbornika, foto: B. Antić S obzirom na to da više nije odbornik, izrečena mu je mera javnog objavljivanja odluke o povredi Zakona o agenciji za borbu protiv korupcije.

Prilikom odlučivanja o vrsti mere koju treba izreći u konkretnom slučaju uzeta je u obzir činjenica da je Milan Krivošija prestao sa vršenjem javne funkcije odbornika Skupštine opštine, kao i to da je tokom vršenja navedene javne funkcije doveo sebe u sukob interesa čije se posledice ne mogu otkloniti, zbog čega je ocenjeno da je mera javnog objavljivanja odluke o povredi Zakona o Agenciji jedina odgovarajuća mera u konkretnom slučaju kojom se ispunjava svrha zakona - kažu u Agenciji.

Krivošija će morati da plati troškove objavljivanja rešenja.

Podsetimo, odbornicima su mandati oduzeti krajem 2017. godine, tek nekoliko sati nakon što je Vučić u Lebanu otvorio fabriku vunice turskog investitora.

Ovi odbornici su krajem marta 2018. godine organizovali protest, a predsednik Opštine Ivan Bogdanović, u saopštenju poslatom nakon protesta, rekao da su se organizovali zbog ličnih interesa, a ne zbog vraćanja mandata.

Na njihov slučaj reagovali su Upravni sud, koji im je rešenjem vratio mandate, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave koje razmatra raspuštanje lokalnog parlamenta i Zaštitnik građana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ratko

    19:49 // 22. 5. 2020.

    I šta kažete?Pa Krivošija jedan pošteni sakupljač otpada koji je dužan svakom drugom lebančaninu.Sada pokušava da se spasi kroz politiku jer poverioci svaki dan na vrata,kzc,kuc!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: