Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:28, 11. 2. 2011.

| Politika

Odbornik u štrajku prozvan plakatima

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti

KURŠUMLIJA – Tokom noći između četvrtka i petka za sada nepoznati počinioci su izlepili Kuršumliju plakatima u kojima se na nacionalnoj osnovi vređa Đuro Cahun.

Na plakatu piše da on kao Hrvat treba da ide u Hrvatsku i tamo živi, a ne u Srbiji i da ne treba ovde da štrajkuje glađu kako bi postao direktor vrtića.

Cahun, koji sa još 19 odbornika i čelnicima koalicije DSS, SRS, NS štrajkuje glađu u opštinskoj zgradi u Kuršumliji, kaže da je ovo čist linč koji je protiv njega usmeren jer javno govori o tome ko su kriminalci u opštini.

- Okomili su se na mene i to samo zato što javno govorim o korupciji i kriminalu u opštini. Bezbednost moje porodice i mene je ugrožena i stvarno sam duboko potresen onim što se opet desilo. Očekujem da će policija pronaći one koji su sastavili plakat i lepili ga - kaže Cahun.

Obaveštena je i policija, koja je pokrenula istragu.

Odbornici koji sa njim štrajkuju u opštinskoj zgradi su izrevoltirani plakatima, više nego time što država ne reaguje na njihov protest, niti želi da reši dvovlašće u Kuršumliji.

– Ovo je čist fašizam i rasizam. U 21. veku prozivati nekoga na ovaj način, a želeti u Evropu je prosto nespojivo. Na naš mirni protest, oni uzvraćaju ovakvim nakaradnim plakatima i uvredama - komentariše plakate vidno uznemiren Zoran Lakić (SRS), zamenik predsednika kuršumlijske opštine.

Lakić dodaje da je pre dva meseca i on prozivan kao Jevrej u skupštinskoj sali od strane ljudi koji pripadaju koaliciji DS,SPS-PUPS, G17 Plus, a koji kao i koalicija koja štrajkuje smatraju da su legitimna vlast u opštini.  

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: