Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 12. 1. 2024.

| Politika

Odbornike u Leskovcu imaće 7 lista, SNS-u 39 od 75 mandata

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
leskovac znak
Šest odbornika SNS-a manje nego u prošom sazivu; foto: M. M:

Gradska izborna komisija Leskovca donela je rešenje o dodeli mandata odbornicima leskovačke Skupštine, a najviše njih (39) pripalo je listi SNS-a. Socijalisti će imati 10 odbornika, a predstavnici dosadašnje opozicije 26 predstavnika.

Šest odbornika manje u lokalnom parlamentu imaće Srpska napredna stranka u odnosu na prošli saziv skupštine, dok će broj opozicionih predstavnika biti veći.

Koalicija “Narodni pokret Srbije- Miroslav Aleksić – Zajedno za Leskovac doktor Nenad Zdravković” osvojila je 10 mandata, a lista “Svi za jednog, jedan za sve dr Aleksandar Rangelov” imaće 9 mandata. Tri mandata pripalo je koaliciji “Živeti slobodno - Marinika Tepić - Zdravko Ponoš", a po 2 mandata osvojili su Koalicija NADA i koalicija Zavetnika i Dveri.

Da li će i sa kim naprednjaci sklopiti koaliciju još nije poznato. Lider naprednjaka Goran Cvetanović na poslednjoj stranačkoj konferenciji za medije rekao je da će razgovarati o mogućim koalicijama i da su "otvoreni za sve, osim za one koji su sami zatvorili vrata".

O pregovorima oko koalicije oglasili su se danas iz Udružena “Svi za jednog, jedan za sve dr - Aleksandar Rangelov” i naveli da će se odazivati pozivima na dijalog koje upute predstavnici vlasti, ali pod određenim uslovima.

Poziv za sastanak sa dnevnim redom treba uputiti u pisanoj formi na mail: [email protected]. Sastanci će se održavati radnim danima u radno vreme u zgradi Lokalne samouprave grada Leskovca u sali Gradskog veća. Na sastancima će učestvovati tročlana delegacija našeg Udruženja. Sastancima će prisustvovati ili predstavnici medija ili zapisničar uz obavezu prezentovanja zapisnika javnosti ili davanja zajedničkog saopštenja - kažu iz Udruženja.

Ističu i da se odlučno protive partokratiji i da su pregovori sa bilo kime na tu temu za njih su neprihvatljivi", te da je koalicija sa vladajućim partijama nemoguća dok god ih vode aktuelni lideri i ideologija partokratije.

Kada će biti održana konstitutivna sednica Skupštine još uvek nije saopšteno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: