Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:58, 8. 7. 2016.

| Politika

Odborniku DSS koji je podržao SNS preti kazna

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
dss
Đorđević osudio potez odbornika u Panteleju; foto: JV

DSS je u niškoj Opštini Pantelej dobio jednog odbornika Ivicu Dimitrijevića, koji je odlučio da podrži vladajuću većinu okupljenu oko SNS i postao zamenik predsednika parlamenta. U Gradskom odboru DSS kažu da nije ispoštovao odluku stranke, a Dimitrijević kaže da je imao podršku Opštinskog odbora.

Kada je konstituisana Skupština u Panteleju, mnogi su ostali zbunjeni podrškom Demokratske stranke Srbije vladajućoj većini koju je okupila Srpska napredna stranka, jer je poznat stav DSS da sa naprednjacima neće praviti koalicije.

Predsednik Gradskog odbora DSS u Nišu Goran Đorđević kaže da njihov odbornik u Panteleju nije imao podršku za takav potez.

Gradski odbor DSS u Nišu doneo je odluku da deluje kao opoziciona stranka. Nažalost predsednik Opštinskog odbora Pantelej Ivica Dimitrijević tu odluku nije ispoštovao i protiv njega će biti pokrenut adekvatan disciplinski postupak - rekao je Đorđević.

Potez Dimitrijevića je, prema rečima Đorđevića, suprotan načelima koja u politički život pokušava da vrati stranka na čijoj je izbornoj listi bio.

Naša ideja je da u politički život vratimo politički integritet i političke ideje. Da se vratimo načelima u kojima su izbori jedan proces u kojem biramo najbolje među nama, a ne da izbori budu filter kroz koji prolaze oni koji u svojim strankama namaknu kakvu-takvu većinu - kaže Đorđević.

Podsetimo, Skupština u Panteleju konstituisana je 1. jula, a za predsednika je ponovo izabran Srđan Nešić iz SNS, dok je za njegovog zamenika izabran upravo Dimitrijević iz DSS.


Dimitrijević: Imao sam podršku Opštinskog odbora

Prvi čovek DSS u Panteleju Ivica Dimitrijević kaže da je njegova odluka, pre svega, razmatrana na sednicama Opštinskog odbora DSS Pantelej i da je tamo bilo podrške za ulaska u vlast.

skupstina Dimitrijević (levo) došao do mesta zamenika; foto: GO PantelejTo je prosleđeno, kako kaže, i Izvršnom odboru stranke od kojeg, zbog odluka u nekim drugim opštinama u Srbiji, očekuje pozitivan odgovor.

Izvršni odbor je tamo gde ima uslova za to, kao u Užicu ili na Vračaru, gde se radi o lokalnoj vlasti, već davao pozitivne odgovore za saradnju sa SNS - kaže Dimitirijević.

On napominje da je i opštinski odbor koji on vodi okrenut ljudima na lokalu, a ne državnoj politici i da su do sada već pokretane brojne inicijative.

Javna česma kod pijace u Durlanu, uređenje puteva i gornjomatevačkih prilaza, osvetljenje puteva i postavljanje mobilijara i to je ono što želimo da se radi - priča Dimitrijević.

Dodaje da će na sednici Gradskog odbora takođe da se razmatra formiranje vlasti u opštinama i da će možda i tu odluka o nesaradnji sa SNS biti promenjena.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • profa

    13:18 // 9. 7. 2016.

    Lični interesi znam čoveka i u prošloj vlasti im se uvlačio. A to njegovo česma na pijaci, pa taj projekat ima već jedno 5 godina u opštini ali SNS nikako da ga realizuje zarad ličnih interesa.

  • Draksa

    09:49 // 9. 7. 2016.

    Ivicu za predsednika!
    Covek se bori za Pantelej, za ljude, pomaze sve. Narodni covek. A struja oko vec bivseg pred GO trazi da se smenni da bi postavili svog poltrona. Ne daj se Ivco, uz tebe smo.

  • Jadranka Cvetković

    09:10 // 9. 7. 2016.

    Dimitrijević se vodio podrškom ličnog interesa - znamo ga dobro!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: