Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:43, 13. 3. 2017.

| Politika

Odlaže se Karićevo predavanje na niškom Pravnom fakultetu

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Tribina koja je izazvala burne reakcije studenata se odlaže; foto: JV
Tribina koja je izazvala burne reakcije studenata se odlaže; foto: JV

Nakon negodovanja dela javnosti i polemike na društvenim mrežama o tribini Bogoljuba Karića, na kojoj je studentima trebalo da govori o ekonomiji i privredi, organizatori su odlučili da termin predavanja odlože, kako njegov dolazak ne bi bio "stavljen u kontekst aktuelnih političkih dešavanja".

Najava Karićevog gostovanja na Pravnom fakultetu, gde je tribina trebalo da bude održana, izazvala je burne reakcije studenata ovog, ali i drugih fakulteta.

Oni su, kao jedan od razloga za negodovanje, naveli to što je on donedavno bio na međunarodnoj poternici zbog afere pri prodaji "Mobtela", podsećajući svoje kolege da ima većih stručnjaka iz oblasti ekonomije i privrede koji bi održali predavanje studentima.

Međutim, studentska organizacija “Prava studentska priča” koja mu je uputila poziv da gostuje u Nišu, je sa “velikim zadovoljstvom” najavila njegovo predavanje, ocenjujući da je on “veoma cenjen i poštovan čovek u inostranstvu” koji će imati šta da nauči studente.

 

Poštovane koleginice i kolege, Prava studentska priča obaveštava zainteresovane studente i javnost, da smo, u dogovoru s...

Posted by Prava Studentska Priča on nedelja 12. mart 2017.

Oni su naveli da bi tribina bila okrenuta razvoju preduzetništva kod mladih i da bi najavljeni gost govorio na dogovorenu temu iz ugla osnivača prve privatne kompanije u Jugoslaviji.

U skladu sa poslovnim obavezama gosta određen je 14. mart, objašnjavaju, iako su bili svesni da bi njegovo gostovanje moglo da bude dovedeno u vezu sa predstojećim predsedničkim izborima.

Ovo odlaganje termina nikako se ne sme shvatiti kao pobeda onih koju su u prethodnim danima pozivali na zabranu ili čak fizičko sprečavanje održavanja tribine. Među najžešćim kritičarima nismo pronašli mnogo studenata našeg Fakulteta. Na društvenim mrežama i na forumima isticali su se oni koji nemaju nikakve veze sa Pravnim fakultetom, a uglavnom ni veze sa studiranjem uopšte - napisali su organizatori.

Podsetili su studente da je u prethodnom periodu gost Pravnog fakulteta bio Saša Janković i Vuk Jeremić, organizovana je tribina Jovana Deretića, kao i “tribina zagovornika ulaska Srbije u NATO pakt”, i ni jedna od njih nije zabranjena ili prekinuta.

O novom terminu održavanja tribine, kažu, studente će obavestiti naknadno, kada Bogoljub Karić ponovo uskladi gostovanje sa svojim obavezama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ***

    08:00 // 14. 3. 2017.

    Vucic kao napade sudstvo sto su ga vratili, sad ga seta po mitinzima,a ovaj se dere iz sve glasa.Cirkus Adria.

    • Pilot

      12:54 // 15. 3. 2017.

      Da li si mislio na Cirkus Andrija?

  • bora

    01:43 // 14. 3. 2017.

    Da lli to organizatori stavljaju u istu ravan Jankovica,eminentnog pravnika,Jeremica,coveka koji je zavrsio doktorske studije,na najeminentnijem univerzitetu Harward i nenadmasnog profesora Deretica.Nemojte molim vas kao buduca intelektualna elita porediti njihova predavanja sa recnikom jednog Karica.Pametna odluka koja mora biti odbacena a ne odlozena.

  • kole

    20:27 // 13. 3. 2017.

    Ne verujem da ima i jednog druga iz srednje skole!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: