Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:59, 1. 12. 2017.

| Politika

Odlaže se disciplinski postupak protiv Banđura u niškom SNS

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
Banđur
Banđur još "pliva"; Foto: JV

Dok ne bude završena istraga u vezi sa zapaljenim automobilom zamenika gradonačelnika Miloša Banđura, njegova matična stranka SNS neće raspravljati o eventualnom isključenju Banđura iz partije ili smeni sa mesta drugog čoveka Grada, potvrdio je poverenik SNS u Nišu Zvezdan Milovanović.

Sednica Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Nišu trebalo je da bude održana u utorak, ali je prema informacijama iz gradskog vrha, prvobitno odložena zbog toga što gradonačelnik Darko Bulatović nije bio u Nišu, a želeo je da bude prisutan kad se bude odlučivalo o političkoj sudbini njegovog zamenika. Ipak, posle nekoliko dana, došlo je do preokreta, pa će se sednica održati, kako navodi šef niških naprednjaka Zvezdan Milovanović, ali bez tačke “Banđur”.

Disciplinski postupak nije zamrznut, jednostavnostavno to stoji, ali neće ništa da se dešava dok traje istraga. Da vidimo šta će da bude, što je sasvim normalno - kaže Milovanović.

Sednica Gradskog odbora biće održana, precizira Milovanović, ali sa tačkama koje su “redovne aktivnosti”.

Podsetimo, Miloš Banđur već je, pre mesec i po dana, dobio "žuti karton" pred isključenje iz SNS, a poverenik Milovanović je tada tvrdio da je razlog zašto je Banđur pred izlaznim vratima stranke - zato što krši stranačku disciplinu. Zameniku gradonačelnika Milošu Banđuru izgoreo je auto pre 10 dana, on je tvrdio da sumnja da mu je požar podmetnut zbog njegovih izjava o izboru niških direktora, a gradonačelnik Bulatović je zatražio policijsku zaštitu za svog zamenika.


Banđur: Kakve veze imaju disciplinski postupak i istraga?

Aktuelni zamenik gradonačelnika Niša MIloš Banđur kaže da je za odluku poverenika Milovanovića saznao iz medija, ali podseća da je i dalje nejasno zbog čega je prvenstveno dobio opomenu pred isključenje, koja mu, kako kaže, nikada nije potvrđena u Izvršnom odboru stranke.

Ta kazna, za koju niko nije utvrdio da li zaista postoji ili je u trenutku inspiracije izmišljena kao plod poverenikovog nezadovoljstva što je Gradsko veće odbilo da Dejana Andrejevića predloži za direktora Vodovoda, odnosi se na "verbalni delikt", izjave i saradnju s medijima - rekao je Banđur.

On kaže da se na njega duže vreme vršio pritisak da napusti mesto zamenika gradonačelnika Niša, ali iako je, tvrdi, želeo da ode, nikada nije dobio podršku poverenika za bilo koju drugu funkciju.

Kada sam izneo dokaze o omiljenom poverenikovom kandidatu za Vodovod, umesto da budem pohvaljen od države, zapao sam u još veću političku nemilost! Pale mi auto, a poverenik pokreće neki stari ili novi postupak, to samo on zna - priča Banđur.

Na kraju, kaže da ne vidi povezanost između disciplinskog postupka i istrage, kao i da bi voleo da se nastavi postupak u stranci, ako za to postoje razlozi i pored istrage policije koja je u toku.

Plaše me poverenikove izjave da ce policija dokazati da je u pitanju lični obračun! Zašto? Oni koji su naručili napad na kuću zamenika gradonačelnika, ne boje se da će biti otkriveni i kažnjeni. Oni su toliko moćni da mogu mnogo toga, pa i da nameste da je zamenik napao sam sebe ili da je u pitanju napad iz ličnih razloga! Istovremeno, poverenik zna ono što ni policija još uvek ne zna! - kaže Banđur.

Na kraju iznosi scenario po kojem će se dokazati da je auto zapaljen "iz ličnih razloga", pa će to, kako kaže, biti iskorišćeno protiv njega na disciplinskom postupku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Proces

    13:14 // 4. 12. 2017.

    Javno komentarisanje istraznog postupka, prejudiciranje ishoda istog, povrsnim komentarima u svrhu vodjenja disciplinskog postupka, a koji je javnosti predstavljen kao svojevrsni preki sud, drustveno gledano predstvlja nepostovanje institucija, a pravno gledano veliko nepoznavanje, prirode predmetnih pravnih postupaka. Poverenik citaocima svojim prognozama ostavlja poprilicno konfuzan utisak.

  • Milivoj

    00:44 // 4. 12. 2017.

    Podrška Banđuru, čovek je pošten, čovek je školovan, čovek je mrljiv, dosta nam je nepoštenih i neškolovanih koji samo gledaju da se dočepaju vlasti na bilo koji način.

  • Igor milutinovic

    23:17 // 3. 12. 2017.

    Vucicu uzmi i smeni sve jer je ovo sramota za Sns i za tebe samog.Ne vredjaj obican narod

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: