Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:10, 30. 11. 2015.

| Politika

Odloženo usvajanje Razvojnog plana Leskovca

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
490x370-le-skupstina.jpg
Predlog povučen sa Dnevnog reda Skupštine; foto: arhiva JV

Posle burne reakcije opozicije u lokalnom parlamentu, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović odlučio je da izbaci sa Dnevnog reda usvajanje Programa razvoja grada od 2015. do 2020. godine, sa čime se složila većina gradskih odbornika.

U pitanju je strateški dokument kojim su, između ostalog, predviđene investicione donacije od 4,7 milijardi dinara. Opozicija je tvrdila da je sve urađeno „na skandalozan način” i bez obećane javne rasprave.

U opsežnoj analizi ovog dokumenta, odbornica opozicione DS Mirjana Perišić je ocenila da je on prepisan iz Strategije razvoja Leskovca iz 2010. godine, te da su skoro svi podaci netačni, odnosno, zastareli.

Predlažem da povučete dokument, da uposlite timove na njegovoj izradi i da ga predložite za narednu sednicu - kazala je Perišićeva.

Niz primedbi, uglavnom u vezi prepisivanja, izneo je i Bratislav Perić iz SDS-a.

Zabrinjava u kom pravcu ide naš grad. Između ostalog, priznaje se javno da je lokalna samouprava neefikasna i da nema osposobljene kadrove, možda zbog kupljenih diploma - kazao je Perić.

Ovaj razvojni plan rađen je dve godine u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština, a dva meseca je stajao na sajtu Agencije za lokalni ekonomski razvoj radi uvida građanstva. Koordinator je bila upravo Agencija za lokalni ekonomski razvoj, uz stručnu pomoć pedesetak institucija.

Izvestilac Bojan Tojaga, direktor ALER-a, pojasnio je da je strategijom ovuhvaćeno pet strateških oblasti i  to urbanizacija, privreda i ekonomija, društvene delatnosti, ekologija i budžet i uprava.

Ovaj program nije bio spisak lepih želja, već je urađen na osnovu realnih mogućnosti. On je obavezujući za sve vlasti koje dolaze, a ja se nadam da ćemo ga mi realizovati - kazao je Tojaga

Leskovac je punih 8 meseci pokušavao da usvoji jasan plan Strategije održivog razvoja za narednih 5 godina, a opozicija je optuživala lokalnu vlast da je nesposobna da sprovede bilo kakav ozbiljan plan održivog razvoja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: