Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:44, 16. 2. 2022.

| Politika

Odmah po raspisivanju izbora, gužve ispred prostorija SNS na jugu zbog prikupljanja potpisa

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
potpisi SNS PK printscreen
U Prokuplju red ispred ulaza; foto: printscreen

Ubrzo nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao izbore za 3. april, sinoć su se u odborima SNS na jugu Srbije stvorile gužve. Kako kažu naprednjaci, građani su se okupili da daju svoj potpis za kandidovanje liste “Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve”.

Naprednjaci su se pohvalili fotografijama velikih gužvi u odborima u Nišu, Leskovcu, Vranju i Prokuplju.

One su nastale odmah nakon raspisivanja izbora, a narod je, kako kažu, došao da podrži njihovu listu za predstojeće parlamentarne izbore.

Stotine građana Vranja i Vranjske Banje, među kojima i značajan broj članova i simpatizera Srpske napredne stranke, okupilo se večeras ispred mesnih zajednica i u prostorijama GrO SNS Vranje kako bi dali potpis podrške izbornoj listi SNS - "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" - pišu vranjski naprednjaci. sns Vanje printscreen Gužva u Vranju; foto: printscreen

Skoro identične tekstove u kojem se pominju termini “više stotine građana” i “prostorije su bile premale da prime sve” objavili su i leskovački i prokupački odbori SNS.

A skoro svi su imali i ovu rečenicu:

Ovolika podrška građana je dokaz da Srpska napredna stranka na čelu sa Aleksandrom Vučićem radi za dobrobit svog naroda i da Srbija ide dobrim putem.

Jedino se niški odbor SNS nije zvanično pohvalio stotinama građana koji prikupljaju potpise za podršku njihove liste. Da je organizovanog prikupljanja potpisa bilo i u Nišu pohvalio se na Fejsbuku Nikola Panić, naprednjak koji se često predstavlja i kao novinar. Inače, nekadašnji je vlasnik radija Bum 018 koji sada sarađuje sa Super radijom, a i glavni je i odgovorni urednik Gradskog portala 018.

Podsetimo, parlamentarni i predsednički izbori održaće se 3. aprila. Istog dana glasaće se i u Beogradu, ali i u opštinama Doljevac i Medveđa za sastav lokalnog parlamenta.

Naprednjaci su već formirali svoju republičku izbornu listu, a na njoj je šestoro Nišlija.

Pored njih svoju kandidaturu do sada je najavila koalicija okupljena oko Stranke slobode i pravde pod nazivom ”Ujedinjena opozicija Srbije”, a predvodiće je Marinika Tepić.

Patriotski blok predvodiće Dveri, a svoju listu imaće i zeleno-levi blok predvođen Ekološkim ustankom, Zajedno za Srbiju i Ne davimo Beograd. Njihova lista zvaće se ”Moramo”.

Pokret oslobođenja kraljevine Srbije i DSS biće na jednoj listi, a njihova kolicija zove se NADA. Na izbore izlazi i koalicija okupljena oko Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića. Tu su još i Nova stranka i deo nekadašnjeg DS-a.

*Tekst je neznatno izmenjen nakon što je Nikola Panić javio informacije o Radiju Bum 018.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ljuba

    00:02 // 19. 2. 2022.

    Sramota za Srbiju

  • ЦСКА

    13:08 // 17. 2. 2022.

    Сведок сам да су спискови за подршку СНС-у под именом "Сигурни гласови", колали по школама, домовима здравља, чак и фризерским салонима, много пре. За потпис су молили уцењени родитељи, црвенећи и говорећи "Молим те, морам због детета, добиће отказ".

    • Aleksandra

      13:24 // 17. 2. 2022.

      Taj tzv. sigurni glas nije obavezujući i nema zakonsku snagu, prema tome, svako ko ga je, kao, dao, može da glasa kako želi. Glasanje je tajno, a ako neko traži da mu se fotografiše listić, postoje dve opcije: ili kažeš da si zaboravio mobilni, ili nakon slikanja poništiš listić.

  • Ljuba

    11:01 // 17. 2. 2022.

    Cirkus,karavan, ničim izazvano "spontano" okupljanje....patetično, mizerno, bedno.Panić je novinar i vlasnik medija?!?..zemljo otvori se...Nenormalno!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: