Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:54, 7. 3. 2019.

| Politika

Održana vanredna sednica prokupačke Skupštine, opozicija bojkotovala rad

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
skupstina prokuplje
Jedni u klin, drugi u ploču; foto: Lj.M.

Ostavka dosadašnje direktorke Centra za socijalni rad Snežane Vukadinović i imenovanje Milana Lazića za vršioca dužnosti, bila je jedna od tačaka današnje Gradske skupštine u Prokuplju.

Iako je kao razlog navedena ostavka iz ličnih razloga Vukadinovićeve, opozicioni odbornici koji su bojkotovali današnji rad Gradskog parlamenta za koji tvrde da nije zakazan u skladu sa zakonom, naglašavaju da je smena u Centru posledica „sumnjive afere oko pronevere para iz kase ove ustanove“.

Predsednik Gradske skupštine Dejan Lazić kaže da nije upoznat sa tom informacijom, a da to i nije u njegovom opisu posla.

Ostavka je lični čin i mi smo samo ispoštovali odluku Vukadinovićeve. Ja nemam nikakva saznanja o dešavanjima u Centru, ali imam kritiku opoziciji da zanemare politiku i da učestvuju u radu Skupštine gde se donose važne odluke za sve stanovnike. Danas smo usvojili odluku Plana detaljne regulacije privredne zone "Hisar" i to je mnogo važnije za građane od ostavke direktorke Centra - prokomentarisao je Lazić.

On demantuje odbornike opozicije i za legalnost zakazivanja sednice i naglašava da ima dokumentovano da je sednica zakazana u predviđenom roku, 24 sata pre njenog održavanja danas u 14 sati.

Sa druge strane, odbornik Demokratske stranke Slaviša Momčilović, osim što ostaje pri stavu da sednica nije zakazana u roku, jer je materijal, tvrdi, dobio tek juče popodne, naglašava i da traži od nadležnih da do detalja ispitaju informaciju do koje su odbornici opozicije došli, odnosno da su zloupotrebljena sredstva koja su namenjena socijalnim slučajevima na teritoriji Prokuplja.

Iako ne želimo da baratamo neproverenim informacijama koliko je para socijalnih slučajeva zloupotrebljeno, a koje se kreću od 800.000 pa sve do 3 miliona dinara, tražimo od nadležnih službi da ispitaju sve okolnosti oko ovog slučaja. Naše informacije su da je novac „volšebno nestao“ iz sefa Centra, a da sada već bivša direktorka Vukadinović nikada od svog dolaska na funkciju nije radila popis blagajne, iako je bila dužna da na kraju svake godine formira komisiju koja će prebrojati pare i svesti račune – tvrdi Momčilović.

Dodaje i da se sumnja da su nestale pare u stvari pripadale korisnicima Centra, ali i da postoje opravdani razlozi za sumnju da su se kroz ovu ustanovu u prethodnom periodu „prale pare“, odnosno da su selektivno dodeljivane u političke svrhe članovima ili onima koji podržavaju Srpsku naprednu stranku u Prokuplju.

Iz policije u Prokuplju su ranije na zahtev novinara Južnih vesti potvrdili informaciju da su primili prijavu za "nestanak novca iz Centra“, te da su, postupajući po njoj, istu prosledili Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, ne iznoseći detalje prijave.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Prokupcani

    15:13 // 16. 5. 2019.

    Ovo je 100% zloupotreba. Svoju funkciju u mnogim slucajevima nije savesno obavljala, ljudi su prinudjeni bili da cute zbog straha od njene odmazde. Sredstvima kojim je bila u stanju da preti nanosila je jake udarce roditeljima ,
    time ih drzala u strahu od gubitka dece I slanja u prihvatni centar.
    Koruptivna I neprofesionalna osoba koja ce se sad susresti za pravdom u svakom slucaju.

  • Nesic

    16:44 // 7. 3. 2019.

    Ne verujem da ima zloupotreba to je licni cin a i predsednik skupstine je lepo objasnio da je vaznija privredna zona od ostavke.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: