Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:59, 27. 2. 2024.

| Politika

Omladina niškog NPS-a: Tema zanemarivanja studenata i domova ponovo pokrenuta

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Studentski dom
Nova obećanja; foto: J. Ž.

Omladina Narodnog pokreta Srbije u Nišu pozvala je vlast da iznesu podatke koliko koštaju i u kojoj meri su premašeni troškovi izgradnje Studentskog doma kod tehničkih fakulteta. Kako kažu, pošto se “nova avantura” izbora bliži, tema zanemarivanja studenata i domova je ponovo pokrenuta.

Kamen temeljac za novi Studenti dom položen je krajem 2009. godine, izgradnja je nekoliko puta odlagana, završetak radova više puta obećavan, a poslednji put premijerka Ana Brnabić je tražila malo vremena da odluče kako će to uraditi.

Da studenti ponovo slušaju obećanja o završetku izgradnje studentskog paviljona zbog lokalnih izbora smatraju iz Omladine Narodnog pokreta Srbije. Oni podsećaju da je čak i gradilišna tabla uklonjena.

Kako nam se “nova avantura” izbora bliži, tema zanemarivanja studenata i domova je ponovo pokrenuta. Pozivamo vlast da iznesu podatke koliko koštaju i u kojoj meri su premašeni troškovi izgradnje ovog objekta, da li postoji projekat u gradu kome možemo da se nadamo finalizaciji, a ne samo promociji u toku izborne kampanje i iracionalnoj potrošnji gradskog budžeta - navode.

Podsećaju na još jedno decenijsko obećanje koje se tiče studenata, a to je izgradnja stanova za mlade talente koji su, takođe, nezavršeni.

I o toj zgradi je premijerka nedavno govorila u Nišu, ali ništa konkretno - "naći će načina da i to završe".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan

    21:22 // 27. 2. 2024.

    Ovoj vlasti odgovara zamemarivanje mladih i obrazovanih jer oni i niko normalan ne može biti za ovu vlast. Nepismeno stanovništvo je najlakše za manipulisanje.

  • Miki

    20:18 // 27. 2. 2024.

    Nebitni ste, intelektualci ne glasaju za ovu vlast.

  • Predrag

    15:59 // 27. 2. 2024.

    Jeste, da ga završe pa da olakšaju studiranje dobrim studentima slabijeg materijalnog stanja. Plus da delimično relaksiraju tržište iznajmljivanja nekretnina. Pa dal su ludi?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: