Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:20, 24. 4. 2018.

| Politika

Opozicija: Kontrolisaćemo da li su radnici javnih službi na poslu za vreme Vučićeve posete

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Gradska uprava
Opozicija će kontrolisati radnike javnih službi; Foto: Arhiva JV

Zbog mobilizacije ljudstva iz niških javnih preduzeća, ustanova pa i Gradske uprave, oglasile su se opozicione partije koje najavljuju da će u sredu 25. aprila u vreme posete predsednika Aleksandra Vučića fabrici Leoni, obilaziti javni sektor u Nišu i ohrabrivati zaposlene da ostanu na svojim radnim mestima umesto da učestvuju u režiranom “dočeku”.

Opozicione političke organizacije koje su se ujedinile u stavu da Aerodrom "Konstantin Veliki" ostane gradski, navele su u saopštenju da zahtevaju od SNS-a da prestane zaposlene u javnim preduzećima da tretira "kao belo roblje koje, pod ucenom i pretnjama, istovaruje na izrežirane dočeke i klicanje naprednjačkom vođi”.

Praksa naprednjačkog interesnog udruženja da javne resurse i građane zloupotrebljava zarad svoje marketinške agende, očigledno je eskalirala, te tako pred sutrašnji dolazak Aleksandra Vučića u Niš, da bi otvorio istu fabriku po ko zna koji put i usput pokušao da „opravda“ otimanje aerodroma od Nišlija, kruže spiskovi ljudi koje pod prisilom treba dovesti na još jedan vašar obmana i manipulacija - navodi u saopštenju opozicija.

Vučić Leoni Vučić drugi put dolazi da otvori istu fabriku "Leoni" Foto: JV/M. Z. S obzirom na to da se poslednjih nekoliko dana zaposleni u javnom sektoru Niša žale kako su primorani da se upišu na spisak onih koji će u sredu biti ispred Leonija, te da čak i odbori SNS-a na najnižem nivou partijske strukture imaju zadatak da na skup dovedu određen broj ljudi, opozicija upozorava da zaposleni u javnim preduzećima i ustanovama “nisu kvote kojima raspolažu mesni odbori vladajuće stranke”.

Stoga, ohrabrujemo naše sugrađane da odole pritiscima i ne saučestvuju u brutalnom falsifikovanju stvarnosti koje za cilj ima pljačku našeg aerodroma - naveli su u saopštenju.

Zbog ovakve situacije u Nišu, dodaju, u vreme planiranog Vučićevog "dočeka" organizovaće mobilne ekipe koje će obilaziti javna preduzeća i ustanove.

Kontrolisaćemo njihov rad i podržati zaposlene da ostanu tamo gde, usred radnog vremena, i treba da budu – na radnim mestima za koja primaju platu iz javnog budžeta, a ne na partijskim skupovima - dodaje opozicija.

Inače, predsednici niških opština demantovali su da mobilišu zaposlene, tvrdeći da isunjavaju svoju državničku dužnost namerom da odu na doček predsedniku, dok su pojedine Nišlije obaveštenje o okupljanju ispred Leonija zatekle na ulazu zgrade.

Niška opozicija, navode, nastaviće da se bori protiv "otimanja niške vazdušne luke", institucinalno i na ulici. Podsećaju da će se pridružiti građanskom protestu zakazanom za sredu u 18 sati na Trgu kralja Milana. Protest aerodrom Nišlije i građanske organizacije protiv ustupanja aerodroma Republici na upravljanje; Foto: Vanja Keser

Podsetimo, sednica gradske Skupštine na čijem bi se dnevnom redu našla i odluka o prepuštanju Aerodroma "Konstantin Veliki" Republici na upravljanje, trebalo je da se održi početkom meseca. Ipak, ona je odložena posle sastanka SNS-a u Beogradu, a poverenik niških naprednjaka Zvezdan Milovanović najavio je Vučićev dolazak sa ciljem da Nišlijama predsenik objasni zašto treba da predaju aerodrom. Slučaj "Konstantina Velikog" postao je i nacionalna tema, posle reakcije dela građana Niša koji su izašli na proteste jer smatraju da će Vlada organičiti razvoj niškog aerodroma zbog ugovora sa koncesionarom za beogradski. Vučić je niške proteste ocenio kao "najtupavije na svetu".


U četvrtak otvorena skupština

Opozicionari najavljuju da će u četvrtak, 26. aprila u 17 sati organizovati otvorenu skupštinu na kojoj će od svih gradskih odbornika, imenom i prezimenom, zatražiti da se javno izjasne da li će glasati protiv otuđenja aerodroma, na sednici koja bi trebalo da se održi posle prvomajskih praznika.

Pred svakim odbornikom je izbor – da li će glasati po sopstvenoj savesti i u javnom interesu zbog kojeg su i birani, ili će svoje ime zauvek obeležiti sramotom jer su dozvolili pljačkanje Niša - navode.

Inače, saopštenje u kome zahtevaju prestanak pritiska SNS na zaposlene koje plaćaju svi građani Niša, potpisali su niški DS, Dosta je bilo, Dveri, Levica Srbije, Narodna stranka, Niška inicijativa, Nova stranka, Pokret slobodnih građana, Socijaldemokratska stranka i Pokret za preokret.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MK Ultra

    12:14 // 26. 4. 2018.

    A da "SNS" promeni naziv u "SNS Deutscher Arbeiter Partie" (sNSDAP)!?

  • Bruka

    11:17 // 25. 4. 2018.

    Krenuo sam na posao jutros i od kuce do mog (nedržavnog) posla i na 4 različita mesta video pune niš ekspresove autobuse, negde i po 3 busa sa oznakom "vanlinijski prevoz". A one kreature unutra u busu sede i ćute, najblaže rečeno poniženi, nezadovljni i umorni al opet idu. E, koji smo mi narod... Pa ne znam ko i sta da mi naredi nikad ne bi otiso.

  • Pera Detlic

    09:27 // 25. 4. 2018.

    Da su pošteno učili a ne kupovali diplome i doktorate znali bi da postoji zakon akcije i reakcije. Sada su došli u fazu da šta god urade - obiće im se o glavu jer ih narod ustvari nikada nije ni voleo, samo je hteo da prethodnoj garnituri što pre vidi ledja. Obilaženje stanara od strane "upravnika" zgrada sa pitanjem da li hoće na Vučićev miting - pa to nije bilo ni kod Slobe

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: