Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:30, 29. 12. 2021.

| Politika

Opozicija Leskovca se ujedinjuje, žele da zajedničkim snagama sruše lokalnu vlast

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Zajedno za Leskovac
Odbornička grupa i nekada rukovodstvo Dveri dogovorili saradnju; foto: FB Zajedno za Leskovac;

Grupa građana ”Za Leskovac zajedno”, inače jedina opoziciona opcija u leskovačkom parlamentu, potpisala je sporazum o saradnji sa grupom građana ”Pokret za Leskovac” koju čine nekadašnji članovi pokreta Dveri. Iz novoformirane asocijacije najavljuju da će zajedničkim snagama pokušati da na izborima sruše aktuelnu lokalnu vlast.

Asocijacija je dogovorena, prema rečima Nenada Zdravkovića i grupe "Za Leskovac zajedno", jer će jedino uspeti da sruše vlast u Leskovcu ukoliko se ujedine, ali i ako ispred političkih interesa stave probleme Leskovčana.

Očekujemo da ovaj sporazum bude početak stvaranja asocijacije grupe građana gde će se okupiti različite grupe građana i udruženja i pozvati građane da se u duhu građanskog aktivizma, okupe i pristupe nama. Na to nas je naterala situacija u kojoj živimo danas u Leskovcu, problem je mnogo veliki, ne možemo sami da ga rešimo, a kako bi smenili ovu vlast mi smo se odlučili na ovakav vid poteza i saradnje. Ovo nije zamišljeno da bude politička organizacija, mi ćemo naše politike ostaviti iza nas, važno je da ispred nas stavimo probleme Leskovčana i ovim činom ćemo pokazati da su nam Leskovac i Leskovčani bitniji od politike i da ćemo zajedno uspeti da rešimo probleme koje svi mi zajedno imamo - rekao je Zdravković.

Da je glavni cilj rušenje aktuelne vlasti, složio se i Predrag Mitrović, ispred ”Pokreta za Leskovca”. Mitrović je istakao i da je Leskovac poslednjih godina postao grad bez perspektive, kao i da će novi pokret pokušati da pruži šansu generacijama koje dolaze.

Svedoci smo svega onoga što se prethodnih godina dešavalo, a presedan je da se političke opcije koje su na pozicijama levog i desnog centra odriču svojih političkih stavova i ideologija i stavljaju interes grada i ljudi u prvi plan kako bi se ti problemi rešili. A problemi se mogu rešiti samo odlaskom aktuelne vlasti koja je duboko zaronila u kriminalne aktivnosti i koja jednostavno ne da da se diše i živi, zbog čega je ovo postao grad bez perspektive. Mi moramo ponovo pružiti šansu generacijama koje dolaze da imaju bilo kakav vid perspektive na ovom devastirnom prostoru Srbije - rekao je Mitrović.

On je dodao i da će pokušati da poveže stranke koje pripadaju republičkoj opoziciji sa lokalnom, kao i da će ”ratne sekire” konačno biti zakopane.

Odbornička grupa ”Za Leskovac zajedno” trentno je jedina opoziiciona opcija u Skupštini Grada, dok je ”Pokret za Leskovac” nastao nakon što je kompletno rukovodstvo Dveri podnelo ostavku, a upravo je tada najavljeno formiranje novog pokreta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mirko

    00:47 // 30. 12. 2021.

    Kakve face! Znamo vas odlično u Leskovcu i nikada nećemo glasati za vas, jer ste gori od najgore vlasti! Vaši nadimci, koje ste dobili još kao deca, najbolje govore kakvi ste (ne)ljudi!

    • Smuk

      22:05 // 30. 12. 2021.

      @Mirko : Koji su za tebe ponajbolji tj. koji su ti tam'n ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: