Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:35, 20. 10. 2015.

| Politika

Opozicija: Niška javna preduzeća “do guše” u kreditima

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
gorica
Jedno od preduzeća koje je opterećeno kreditima; foto: JV arhiva

Demokratska stranka i Koalicija za Niš kažu da je nakon uvida u završne račune niških javnih preduzeća za prošlu godinu jasno da su kreditna zaduženja ogromna i da se dugovi nagomilavaju.

Slaviša Dinić iz Koalicije za Niš kaže da većina preduzeća ima kredite i to za tekuću likvidnost, drugim rečima isplatu plata i pokrivanje redovnih troškova, a ne za investicije i modernizaciju.

Kredite imaju “Gorica”, “Naisus”, “Toplana”, “Mediaana”, “Parking servis” i “Aerodrom”. Skupština Grada mora da kontroliše kreditna zaduživanja u preduzećima čiji je osnivač uz obaveznu saglasnost, jer su zaduženja preduzeća trenutno preko milijardu dinara - kaže Dinić.

radovic radović kritikovao aktuečnu vlast; foto: DSSa druge strane, Miodrag Radović iz DS-a kaže da su se samo do 2012. dugovi Grada prema JKP “Mediana” uvećali 10 puta.

Kolika su dugovanja grada (direktnih i indirektnih korisnika) 200, 300 ili 480 miliona dinara. Kolika su dugovanja bila 2012. godine? 40 miliona, dakle sada su 10 puta veća. Da li je za to kriva prethodna vlast? Prema izjavama gradskih funkcionera i nakon 3 i po godine – da - kaže Radović.

Radović pita i kako to da su sva preduzeća u dugovima, a prikazuju dobitak koji dele sa Gradom, kao i zašto se sa usvajanjem izveštaja o radu preduzeća za prošlu godinu čekalo do sada.

Podsetimo, izveštaje o radu za 2014. Gradsko veće je usvojilo na jednoj od poslednjih sednica, a na prvoj narednoj sednici niške Skupštine trebalo bi da o njima diskutuju i odbornici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Зоран Маринковић

    18:09 // 23. 10. 2015.

    Зашто не урадимо један експеримент. Дозволите да бивша начелница Управе за пољопривреду управља радом неког јавног предузећа па да онда видимо шта ће бити?

  • istina

    10:33 // 23. 10. 2015.

    Dinic je deo vlasti! Mica je opozicija!Svaka dalja prica je suvisna.

  • Panta

    00:39 // 23. 10. 2015.

    A jel ovaj Dinić vlast ili opozicija?? Kritikuje vlast a glasa za sve nihove odluke. Djon obraz!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: