Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:50, 7. 12. 2015.

| Politika

Opozicija: Podanički odnos niške vlasti prema Beogradu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
opozicija
Treći sastanak opozicije; foto: I. Đ.

Stranke koje se u Nišu deklarišu kao opozicione nastavile su razgovore o ujedinjenju i pozvale narodne poslanike da budu jedinstveni u stavu da će smanjenje transfera lokalnim samoupravama napraviti i ne podrže taj predlog u parlamentu.

Zaključak je da gradonačelnika Niša i njegove saradnike u Beogradu niko ne prepoznaje, kao i da je odnos lokalnih funkcionera prema državnim - podanički.

Ni gradonačelnik, ni njegovi bliski saradnici ne čine ništa da se ovaj odnos, koji traje već tri i po godine, promeni, jer nemaju hrabrosti da bilo šta kažu i urade u interesu grada i Nišlija - kaže opozicija.

Najavljeno smanjenje transfera koje je najavilo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, prema procenama opozicije, smanjiće sumu koja iz državne kase na godišnjem nivou stiže u niški budžet za oko milijardu dinara.

Direktne posledice osetiće osiromašene Nišlije koje ionako jedva sastavljaju kraj s krajem. Sigurno je da će se nedostatak novca odraziti na isplatu za socijalu, stipendije, porodilje, koje ionako kasne, a postoji realna opasnost da rad škola i vrtića bude ugrožen - zaključak je opozicionih stranaka.

Zbog toga je poziv upiućen narodnim poslanicima iz Niša da ne usvajaju predložene izmene koje smanjuju transfere lokalnim samoupravama.

Poziv je upućen i lokalnoj vlasti da objavi i kaže koliko će radnika u javnom sektoru u Nišu ostati bez posla u januaru 2016. na osnovu odluke o racionalizaciji koju je usvojila Vlada Srbije.

Podsetimo, Demokratska stranka, Socijaldemokratska stranka, Zajedno za Srbiju, Nova stranka, Liberalnodemokratska partija, Reformistička stranka i Narodni pokret Srbije nedavno su započeli pregovore oko zajedničkog delovanja, ali zasada nema konkretnih dogovora.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • b

    16:33 // 7. 12. 2015.

    Sve ste u pravu. Ali i vi ste potpuno nesposobni. Isto ste se ponašali u doba Tadića pa i pre kao SNS podanici. Mala bara a mnogo krokodila. I da dodjete na vlast bićete kao DOS. Podela plena, pucanje po šavovima, medjusobne optužbe ali i primanje preletača iz SNS ponovo u vaše redove. Nema nade za Niš....

  • Pera Peric

    16:02 // 7. 12. 2015.

    Никада нико из Ниша и са Југа Србије није рекао да се бори за аутономију Јужне Србије! Од 1991. године на овамо, свима је циљ да се пресели у БГ на неку функцију! Када будем чуо да се неко искрено бори за Ниш и Јужну Србију, тада ће од мене добити глас! Какав бре БГ, то није моја престоница!

  • Realan Nislija

    13:25 // 7. 12. 2015.

    Realno ni jedna opoziciona stranka nije presla cenzuz osim Banetove na poslednjim izborima,i cilj je jasan opstanak doticnih a ne rusenje nekoga ,nisu ovi sposobni nikoga da sruse,Sta vam je LDP,Reforsmisti oni i ne postoje gde su svih ovih godina 3 i op godina ne postoje ljudi na osnov cega njih da glasamo nisam za BAneta ali on na celu opozicije treba da bude ostali slede ds,i sds oslati nula

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: