Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:25, 30. 1. 2018.

| Politika

Opozicija: U leskovačkom parlamentu se stvara loša atmosfera

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
opozicija
Pozivaju sve da argumentovano raspravljaju, foto: arhiva JV/ B.A.

Žustrom raspravom opozicije i vladajuće koalicije otpočela još jedna sednica Skupštine grada, a članovi opozicije ocenilu su da se u ovom lokalnom parlamentu raznim dobacivanjima i doskočicama, kao i interpretacijom tuđih reči samo stvara loša atmosfera, kojoj doprinose i pojedini mediji pogrešnim izveštavanjem.

Iako je bilo reči o zamerkama na zapisnik sa prošle sednice, u lokalnom parlamentu povela se raspava oko toga koja vlast je više gradila i otvara fabrike, ličnih uvreda, ali i pretnji koje su juna prošle godine upućene šefu Odborničke grupe Socijaldemokratske stranke Nebojši Cakiću i predsedniku gradskog odbora SDS-a u Leskovcu Nenadu Zdravkoviću.

Lokalni mediji preneli su informaciju da je Cakiću i Zdravkoviću prećeno smrću što su oni odbacili kao potpunu laž i upravo iz tog razloga pozvali sve odbornike da ozbiljno razmisle pre nego što stanu za govornicu.

Ja to nijednog trenutka nisam izjavio i to je sramota. Da li ja sad treba da izađem iz ove prostorije, što opet dovodi do stvaranja ove loše slike o kojoj govorimo. Tražim od svih da se obratite javno da ja to nisam rekao - kaže Cakić.

Dodaje da se upravo zbog ovakvih rasprava, koje se često ne vode argumentima, već napadima na ličnost, umanjivanjem značaja pretnji ako nisu upućene nekom iz vladajuće stranke, kao i raznim kafanskim pričama koje mediji pogrešno prenesu, stvara loša atmosfera u gradu.

Informacije o tome da je odbornik Cakić rekao da je njemu i Zdravkoviću prećeno smrću demantovala je i Skupština grada pozivajući sve medije, naročito one koje se finansiraju parama građana Leskovca, da objektivno informišu javnost i prilikom citiranja odbornika.

Prvi čovek Leskovca Goran Cvetanović izvinio se odbornicima i dodao da ni sam, ubuduće, neće komentarisati o stvarima o kojima nema saglasnost.

Primite izvinjenje ako smo doprineli ovome, izvinite - rekao je Cvetanović.

Inače, odbornicima Socijaldemokratkse stranke Nebojši Cakiću i Nenadu Zdravkoviću, kako kažu, prećeno je juna prošle godine o čemu su tada obavestili i načelnika policije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: