Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:35, 8. 4. 2024.

| Politika

Opozicija gradonačelniku Leskovca - ko je "aminovao" malverzacije predsednika mesnih zajednica?

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
leskovac znak
Da li je u aferi učestvovao i vrh vlasti, pitaju opozicionari; foto: Bojana Antić

Nakon hapšenja 7 predsednika Saveta mesnih zajednica sa područja Leskovca zbog zloupotrebe službenog položaja, predstavnici opozicije pozvali su gradonačelnika Gorana Cvetanovića da se odgovori da li je neko iz njegovog kabineta ili vrha SNS-a učestvovao u ovoj malverzaciji. Cvetanović kaže da će se povući iz politike ukoliko se dokaže njegova umeštanost u bilo kakva nelegalna dela.

Odbornik Grupe građana "Za Leskovac – Zajedno" Nebojša Cakić kaže da su uhapšeni predsednici mesnih zajednica istaknuti članovi SNS-a, kao i da ima saznanja da nisu mogli da deluju samostalno u ovoj malverzaciji.

Imam informacije da je jedan deo uhapšenih u izjavi policiji naveo da su sve radili pod pritiskom Kabineta gradonačelnika, dok je deo njih naveo da nisu imali pečate i da nisu mogli da izdaju naloge za plaćanje, kao i da su pečati bili u Kabinetu - ističe Cakić.

On se jutros i pojavio na sednici Gradskog veća Leskovca i pitao gradonačelnika da li je davao izjavu u policiji povodom ovog slučaja, kao i na koji način je on uključen u to, ali na to nije dobio odgovore.

Osim Cakića, reagovao je i Narodni pokret Srbije Leskovac, iz kojeg ističu da se zna da se u javnom sektoru ništa ne može raditi bez “nečije” dozvole.

Zbog toga se pitamo da li je u izvršenje krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja zbog koje je uhapšeno 7 predsednika Saveta mesnih zajednica u Leskovcu, umešan neko i iz samog vrha SNS-a? - pitaju iz NPS-a.

Od nadležnih traže da se dodatno ispita odgovornost ljudi koji su u samom vrhu gradske vlasti.

Kako je već poznato, u ovom gradu se vlast ne vodi zakonskim normama i moralnim principima, već isključivo voljom jednog čoveka. Postavljamo pitanje da li je ovaj kriminalni poduhvat mogao biti omogućen da nije bilo nečijeg “aminovanja” - navode iz NPS-a.

Leskovački opozicionari kažu i da se nadaju da ovaj slučaj neće završiti u fioci, već da će dobiti svoj sudski epilog.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović odgovorio na optužbe na današnjoj konferenciji za novinare i istakao da nije reč o aferi i negirao bilo kakvu umešanost, i direktnu i indirektnu, njegovih saradnika i njega u bilo kakvim malverzacijama.

Povlačim se iz političkog života ako se dokaže da sam umešan ja u bilo kakve afere, priče, dela, mišljenja - rekao je Cvetanović.

Kaže da je u "sadašnje vreme demokratije svako svakog može da optuži" i da su svi predsednici mesnih zajednica bili na informativnim razgovorima i da su sada na slobodi.

Podsetimo, protelog petka uhapšeno je sedam predsednika Saveta mesnih zajednica i jedan vlasik preduzetničke radnje iz Grdelice. Oni se sumnjiče da su ovom preduzetniku izdavali račune kao da je uradio građevinske poslove za njih, iako oni nisu izvedeni i da mu je isplaćeno za to više od 7 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    06:54 // 9. 4. 2024.

    Mesko kaže da će se povući iz politike ukoliko se dokaže njegova umeštanost u bilo kakva nelegalna dela...i ko veruje u to,ruke su mu do ramena umesne u razne afere,ipk i tuzni jug se budi iz letargije...videcemo...

  • DedaR

    22:39 // 8. 4. 2024.

    "...povlačim se iz politike"!? Ne, bato, ako se dokaže, u ćorku ćeš, Mesko, neće moći AV da te spasi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: