Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:32, 7. 5. 2018.

| Politika

Opozicija najavljuje protest zbog “otimačine aerodroma”

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
Avion-VAK.jpg
Opozicija složna oko aerodroma; Foto: Vanja Keser

Udružena niška opozicija poziva na “beskompromisni otpor” i protest u danu kada gradski odbornici budu odlučivali o sudbini naše vazdušne luke "Konstantin Veliki". Datum i vreme protesta, kažu, prepuštaju naprednjačkim odbornicima da izaberu.

Iako datum “istorijske sednice” o aerodromu još nije poznat, 10 opozicionih niških partija navodi da je spremno za svaki datum i “zakazuje” protest ispred Skupštine grada.

Režimski odbornici dobili su nalog od svog partijskog šefa, a odbornici niške opozicije poručuju im da poslušaju jasan stav svojih sugrađana, jer račune polažu upravo njima. To ćemo im i staviti do znanja u gradskom parlamentu – na sednici, ali i ispred njega – na ulici, sa građanima. Odlučni smo i rešeni da ovu borbu dobijemo i da naše zajedničko i jasno "NE OTIMAČINI!“ bude početak kraja naprednjačkog režima i samovolji u Nišu - saopštava opozicija.

“Aerodromsku aferu” opozicija naziva “teškim nasrtajem korumpiranog naprednjačkog režima” na Niš, koji bi, zarad svog plena, kako kažu, da žrtvuje niški aerodrom. Sve to zahteva organizovani zajednički odgovor Nišlija, navodi udružena opozicija. Dodaju i da se “bitka protiv poklanjanja aerodroma” mora dobiti i na “političkom terenu”.

Podržavamo odlučnost građanskih aktivista i organizacija u borbi protiv otimanja niškog aerodroma, kao i hrabre pojedince koji su u javnosti iznosili istinu potkrepljenu stručnim analizama. Pozdravljamo i stav da je političko delovanje jedino koje može dati rezultate u očuvanju interesa građana i u sprovođenju reformi sistema do dna urušenog od strane naprednjačke vlasti. Zato je važno da borbu zajedničkim snagama, na svim frontovima i sa našim sugrađanima, nastavimo na terenu na kojem je možemo i dobiti, političkom - naglašava opozicija.

Iza najavljenog protesta zajedno stoje: Demokratska stranka, Dosta je bilo, Dveri, Levica Srbije, Narodna stranka, Niška inicijativa, Nova stranka, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret i Socijaldemokratska stranka.

Podsetimo, gradska vlast odlučila je da pokloni aerodrom državi. Nezadovoljne tom odlukom, Nišlije su protestovale, a opozicija i građanska udruženja tražila su smenu gradskog rukovodstva. Ministarka saobraćaja došla je u Niš i rekla da referendum o predaji aerodroma nije potreban. Dodala je i da niška vazdušna luka nema nikakve veze sa koncesijom za beogradski aerodrom, ali je predsednik Vučić demantovao ministarku.

U debati Južnih vesti, učesnici su naveli da su "sva opravdanja za poklanjanje aerodroma laž". Vrh niškog SNS zatim pozvan je na tajni sastanak u Beograd. Konačnu odluku o svemu trebalo je da donesu odbornici Skupštine grada u utorak 10. aprila, ali je sednica odložena zbog, kako su saopštili iz Parlamenta, "dezinformacija interesnih grupa", a iz vrha niškog SNS-a najavili su Vučićev dolazak u Niš. Građani su na zboru, javnim glasanjem, odbili predaju aerodroma.

Niški SNS saopštio je da Vučić dolazi u Niš 25. aprila, a da će sednica Skupštine grada biti posle 1. maja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • izandjale -urve

    09:38 // 8. 5. 2018.

    korisnije je dom penzionera ili invalida da podrži protest

    i ima veću težinu i autoritet

  • Milivoje Nis

    09:34 // 8. 5. 2018.

    Ne razumem ove lokalne politicare i poltrone da dozvoljavaji sebi da slusaju centralu iz Beograda rade protov svog grad a pored svega ko god dodje iz Beograda im prica u lice da su nesposobni i ne umeju nista da urade kako treba... pa ako su nesposobni onda im treba oduzeti i pravo vodjenja ostalih javnih preduzeca kao i grada ako nisu sposobni za jedan aerodrom nisu onda ni za toplanu,medianu itd

  • Aca

    08:37 // 8. 5. 2018.

    Sta bre ocekujete od nesposobne vlasti ne mogu rupe da saniraju gledajte kakave su nam ulice 99 su bile bolje, ce da vode Aerodrom od toga nema nista!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: