Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:36, 18. 3. 2013.

| Politika

Opozicija napustila sednicu Skupštine

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
490x370-sednica-so-pirot.jpg

Odbornici opozicionih stranaka u pirotskoj Skupštini napustili su sednicu lokalnog parlamenta na kojoj je trebalo da se raspravlja o radu javnih preduzeća, nezadovoljni činjenicom da se signal TV Pirot ne vidi u delu grada.

Na samom početku sednice vladajuća većina odbila je predlog opozicije da se raspravlja o stanju u pirotskoj privredi, o izveštaju Državne revizorske institucije, kao i o saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila 31. decembra. Potom su predstavnici opozicije napustili sednicu jer nisu bili zadovoljni što se signal TV Pirot, koja direkno prenosi zasedanje lokalnog parlamenta, ne vidi u celom gradu.

- Nismo zadovoljni jer svi građani nisu u mogućnosti da prate šta se dešava u Skupštini. To što se signal TV Pirot vidi za korisnike IPTV-ja i kablovske mreže nije dovoljno, jer svi građani moraju da budu ravnopravni. Zbog toga smo se i odlučili da napustimo sednici i iskažemo naš stav – rekao je Dimitrije Vidanović, odbornik Pirotske nove snage.

Sa druge strane predsednik Skupštine opštine Pirot Milan Popović kaže da je sednica bila izuzetno važna.

- Oni su na ovaj način pokazali svoje pravo lice. Na dnevnom redu su bile važne stvari, a predstavnici opozicije nisu želeli da raspravljaju o tome. Njima govornica, očigledno, služi samo za izvikivanja parola. Važnija stvar od njihovog odlaska je činjenica da naša javna preduzeća rade dobro  – kaže Popović.

Na samoj sednici o izveštaju Državne revizorske institucije govorio je i predsednik opštine Vladan Vasić.

- Radi se o stvari koja je privukla veliku pažnju, a u stvari to ne zaslužuje. Siguran sam da će prijave biti odbačene kao neosnovane. Pa Dom kulture je dobio prijavu jer nije raspisao tender za koncert. Da li mi treba da nađemo tri Zdravka Čolića kako bi ispoštovali formu i raspisali tender. Radi se o banalnim stvarima koje su naduvane preko medija, a na kraju, siguran sam, neće biti ništa – rekao je Vasić.

Na sednici Skupštine usvojeni su planovi i programi svih javnih preduzeća i ustanova kulture.
 


Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Opozicionar

    14:06 // 18. 3. 2013.

    Kako vas bre nije sramota,niste pustili ni TV ni radio prenos otpocetka,niste ni nakon sat i po plasite se da narod cuje koje su tacke dnevnog reda predlozene za dopunu, pa pustate vesti sa B92 koji ionako ima frekfenciju koja se cuje.Grdno se varate ako mislite da mozete da sakrijete od naroda sve mucke i lopovluke,sve ce to izaci na vidalo kad-tad.A sto se tice dobrog rada javnih preduzeca pogledajte samo kako je lepo poslovala Toplana pa je i pored najvecih cena u Srbiji napravila gubitak od 34 miliona a trenutno duguje dobavljacima 340 miliona dinara

    • Baba Ali

      17:14 // 22. 3. 2013.

      Opozicija ? Smašno, pa to ne postoji u Pirotu!!!Svi su njegovi !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: