Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:15, 12. 11. 2021.

| Politika

Opozicija opet traži da se na sednici niške Skupštine raspravlja o dodeli stanova i radovima na Trgu

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
Trg
Zahtevi opozicije; foto: T. T.

Pošto na prethodnoj sednici Skupštine Grada Niša nije uvojen zahtev za dopunu dnevnog reda odborničke grupe "Niš moj grad", odbornici opet traže da se na narednom zasedanju, zakazanom za 16. novembar, raspravlja o formiranju Anketnog odbora povodom dodele stanova u Majakovskog, izveštaju o izvršenim radovima na uređenju Trga Kralja Milana i rekonstrukciji Tvrđavskog mosta, kao i izveštaju o radu Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj.

17. sednica Skupštine Grada Niša zakazana je za utorak, 16. novembar, i na njoj će biti 7 tačaka, znatno manje nego na prethodnoj.

Iako se o mnogim temama diskutovalo na 16. sednici, tada dnevni red nije bio dopunjen tačkama koje je zahtevala opozicija, jer, kako je rekao predsednik Skupštine Boban Džunić, oni nisu ispunjavali pravno-formalne uslove.

Odbornička grupa "Niš moj grad" ipak je podnela iste zahteve predsedniku Skupštine za dopunu. odbornici Stari zahtevi za novu sednicu Skupštine; foto: "Niš moj grad"

Posebno naglašavaju predlog za formiranje Anketnog odbora o prodaji socijalnih stanova u Majakovskog, jer se na spisku za kupovinu nalazi veliki broj ljudi zaposlenih u javnim preduzećima, političari, kao i funkcioneri. Na rang listi je i zet gradonačelnice Niša.

Smatramo da je ovaj konkurs trebalo da bude namenjen isključivo socijalnim grupama kako je i javnost obaveštena, ukoliko se ispostavi da su tačne informacije o kojima bruje mediji, smatramo konkurs treba poništiti i raspisati novi koji će biti namenjen najugroženijima u našem gradu - piše u obrazloženju.

Opet traže i da se dostavi izveštaj odbornicima Skupštine Grada o izvršenim radovima na uređenju Trga Kralja Milana sa parkom preko puta Gradske kuće i izveštaj o rekonstrukciji Tvrđavskog mosta.

Tražimo godišnji izveštaj o radu KLER-a jer se radi o gradskoj instituciji koja je od presudnog značaja za funkcionisanje i razvoj grada, sa posebnim osvrtom na korišćenje sredstava iz budžeta Grada Niša kao i oročen plan poslovanja za narednu godinu - zahtev je odborničke grupe.

Sednica Skupštine grada zakazana je za utorak, 16. novembar, od 9 sati. Na dnevnom redu sednice su predlog odluke o rebalansu budžet za 2021. godinu, o izradi plana detaljne regulacije naselja Radikina Bara, kao i imenovanje vršioca dužnosti Javnog preduzeća Zavod za urbanizam.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bocko

    09:37 // 13. 11. 2021.

    Setite se kad je Banana 95
    govorio da ce izvaditi ploce u Pobedinoj jel je radioaktivan.Ubrzo se obnovila stara ljubav i o tome ni reci.Sad trg.

    • Razbibriga

      19:40 // 13. 11. 2021.

      Nikog ti nije zaposlio,pa si srdit !

  • Naivan

    09:24 // 13. 11. 2021.

    Petar jako spretno ispusta da pomene Baneta koji je najvise vladao gradom.Petre skini sa Gorice strogo poverljivo jel ce Vuk Jeremic brzo skinuti.

  • Javno da objasni kriminal

    09:04 // 13. 11. 2021.

    Pitam Jovanovica da li je NOVO GROBLJE rezervisano za POLITICARE -FARAONE? A da gradjani svoje drage sahranjuju po okolnim selima.Objasni cenu 690.000

    • VAR tehnolog

      19:39 // 13. 11. 2021.

      Aktuelno rukovodstvo ne smes ili ne zelis da pitas ?

    • Plitka pamet blago tebi

      13:08 // 14. 11. 2021.

      VAR Tehnolog@ Pa on je doveo i njemu slicni aktuelnu vlast.Pravio sa njima dogovore.Njegovi svi preleteli u SNS a on glumi opozicinu i placaju ga.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: