Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:24, 21. 6. 2018.

| Politika

Opozicija pozvala Vučića da dođe sutra na sednicu niške Skupštine

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
protest-aerodrom-vanjakeser.jpg
Taman mu je usput; Foto: Vanja Keser

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću sa okruglog stola niške opozicije upućen je javni poziv da dođe na sutrašnju sednicu Skupštine grada i objasni zašto država otima niški Aerodrom "Konstantin Veliki". Odbornici su i pozvani da javno glasaju pojedinačnom prozivkom, a opozicionari se pitaju da li su na prodaju i Vodovod, Toplana, Banovina i Tvrđava.

Predsednica Gradskog odbora Nove stranke Marija Blagojević navodi da je centralizam ušao u sve pore društva, a da je najbolji primer za to slučaj aerodroma i niške skupštine. Podsetila je i na izjave predsednika Srbije da su protesti u Nišu “najtupaviji na svetu”, ali ga je i pozvala da sutra, na putu za Dimitrovgrad, svrati i u Niš.

Da on lepo sutra pošto je najavljena sednica Skupštine, neka on lepo sutra dođe u Niš, stane za onom govornicom i da nam lepo svima objasni zašto nam otimaju aerodrom i da ponese one čuvene ugovore, da nam javno pročita, pa da mi lepo vidimo u čijem interesu on i njegova partija rade. Da li u interesu građana Srbije i Niša ili u ličnom interesu i interesu stranih koncesionara? - kaže Blagojević.

Iako je, kako kažu organizatori, svim odbornicima upućen poziv, prisustvovalo je svega njih šestoro, a jedan od njih, šef odborničke grupe Demokratske stranke Miodrag Stanković podržao je protest Inicijative “Ne damo niški aerodrom” zakazan za sutra i izričit je da niški odbornici treba da glasaju sutra protiv poklanjanja aerodroma.

Tražićemo da se glasa pojedinačno, da se glasa prozivkom. Tražićemo da se tačno zabeleži ko je taj od odbornika koji je smogao hrabrosti da kaže da naš aerodrom u koji smo ulagali decenijama, jednostavno ode na upravljanje Beogradu - rekao je Stanković.

Liderka Pokreta Dveri u Nišu Tamara Milenković Kerković navodi da su sve aktivnosti centralnih vlasti ovih meseci oko aerodroma imale samo jedan cilj - da se rejting aerodroma obori i da se spremi za nešto što se u korporativnom pravu naziva - “neprijateljsko preuzimanje”.

Ko neprijateljski treba da preuzme aerodrom? Nažalost, to je naša država. Meni se čini da država tretira Niš kao grad u nekoj drugoj državi. Nažalost, živimo u vreme apsurda i Niš postaje grad čuda - kaže Milenković Kerković.

Predsednica Dveri upozorava da će verovatno niški aerodrom biti prodat, a da će pare otići Republici, ako niška vazdušna luka ne ostane u vlasništvu Nišlija.

Postavljam pitanje šta je sledeće u imovini Niša što će otići Republici i što će isto tako biti podložno neoliberalnom prodavačkom konceptu. Sigurna sam da će to možda dalje biti niški Vodovod, Toplana, možda će biti zgrada Rektorata, možda če biti niška Tvrđava. Hajde da pogađamo - kaže Kerković.

Ovom forumu prisustvovali su i predstavnici parlamentarnih i vanparlamentarnih opozicionih stranaka.

Iako najavljen, okruglom stolu nije prisustvovao predstavnik Nacionalne koalicije za decentralizaciju Mladen Jovanović, a Niška inicijativa bojkotovala je skup.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ***

    05:00 // 22. 6. 2018.

    Zna li se dnevni red? Sve mi se cini,da o aerodromu nece ni raspravljati.

  • Nishlija

    20:58 // 21. 6. 2018.

    Danas je napravljena sabotaza na aerodromu jer vise od 30 min nije bilo struje pa je kasnio avion za Berlin

  • Zaplanjac

    20:13 // 21. 6. 2018.

    Neće moći Nišlije moje drage. Ide u Rusiju da dovede sina da mu ne udaraju kokavce. Hahahaha

    • Brale

      17:16 // 22. 6. 2018.

      Zaplanjac, će da komentariš avione. On nije video ni voz pa je sa ekskurzijom dolazio na br. 6. i tada je mislio da je to gvozdeni konj.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: