Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:14, 26. 4. 2018.

| Politika

Opozicija sumnja da je klima razlog za odlaganje “Otvorene Skupštine” o aerodromu

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
prazne stolice
Klima ili nešto drugo?; foto: JV

Niška opozicija tvrdi da je vlast zabranila “Otvorenu Skupštinu grada” na kojoj su hteli da zatraže od svih odbornika da se javno izjasne o poklanjanju aerodroma. Ipak, iz Skupštine grada saopštavaju da sala nije u funkciji, jer prebacuju klimu sa “zimskog na letnji režim”.

Jedan od organizatora ove “javne sednice” odbornik Srđan Nonić iz "Niške inicijative" kaže da službenici Skupštine nisu ni želeli da njemu i drugim opozicionim odbornicima pokažu kakvi su radovi u toku u sali gradskog parlamenta.

Ipak, oko pola 4 popodne napravili smo snimak gde se vidi da je skupštinska sala ista kao što je bila. Objašnjeno mi je da se inače rade radovi na terasi male sale i na krovu, što u principu nikakve veze nema, jer su danas tu sastanak imali predstavnici Sekretarijata za komunalne delatnosti - kaže Nonić.

Opoziciona Nova stranka u ovome vidi nameru da se spreči održavanje skupa.

Obaveštavamo Vas da je "Otvorena skupština grada Niša" koja je trebalo da se održi danas ZABRANJENA, te smo u skladu sa tim primoranu da istu pomerenimo. O novom vremenu i lokaciji obavestićemo Vas naknadno - navode opozicionari.

rešenje Ide leto, klima se menja Predsednik Skupštine grada Rade Rajković nije bio dostupan za komentar, a sekretarka parlamenta Ružica Đorđević rekla je "da je na granici, jer je pošla na odmor". U rešenju iz Službe parlamenta navode da je problem u klima uređajima.

Kako je u toku kontrola centralnog sistema za klimatizaciju objekta Gradske uprave u Nikole Pašića 24 u cilju prelaska sa zimskog na letnji režim korišćenja, u toku je i provera i izdvajanje električnih instalacija vezanih za klimatizaciju skupštinske sale od centralnog sistema, te nije moguće koristiti istu do završetka radova. O završetku radova bićete naknadno obavešteni - piše u rešenju.

Inače, plan je bio da na današnjem skupu od 17 sati, opozicija zatraži od svih gradskih odbornika da imenom i prezimenom, javno kažu da li će pokloniti aerodrom Republici. To su želeli od njih da čuju pred sednicu Skupštine, koja bi trebalo da se održi nakon prvomajskih praznika, jer će se tada pred odbornicima naći ovo bitno pitanje za Nišlije.

Podsetimo, odluka o tome da se odloži sednica na kojoj je trebalo da se "stavi tačka" na to ko će biti vlasnik Aerodroma "Konstantin Veliki", doneta je iza zatvorenih vrata Srpske napredne stranke u Beogradu. Potom je niška Skupština saopštila da se sednica odlaže zbog dezinformacija koje iznose pojedinci i interesne grupe, a u javnosti se spekulisalo da je pravi razlog to što gradski parlament nije imao potrebnu većinu.

Zato su umesto odbornika, ispred Skupštine grada glasali građani, na poziv Inicijative "Ne damo niški aerodrom", a jednoglasno su odlučili da "ne daju aerodrom".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jasar

    09:40 // 27. 4. 2018.

    Poslao bi ih na koridore da vide sta je klima ,pa pod ora bi bili zadovoljni ,nezahvalnici ...

  • pitam samo

    08:18 // 27. 4. 2018.

    A,Nis ima samo jednu salu?

  • Nislija

    07:52 // 27. 4. 2018.

    Taj isti sef te sluzbe je 1996, kao Miletov covek, svasta nesto zabranjivao... Ovo su oprobane SPS metode koje je SNS preuzeo... Ali nece jos dugo...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: