Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 23. 6. 2023.

| Politika

Opozicija traži da leskovački Vodovod vrati novac građanima za mesece kada je računato poskupljenje, a nije bilo čitanja

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Vodovod Leskovac
Iz opozicije ističu da je v. d. direkor Vodovoda bio primoran da podnese ostavku; foto: M. M.

Više od dva meseca prošlo je od kako su iz Grupe građana ”Za Leskovac zajedno” upozorili da građanima stižu visoki računi za vodu iz razloga što su u Vodovodu poskupljenje računali i za zimske mesece kada nije bilo čitanja, iako je zvanična odluka o uvećanju računa doneta početkom marta. Iz jedine opozicione stranke u lokalnom parlamentu traže da građanima novac bude vraćen, ističu i da je v. d. direktora tog preduzeća podneo ostavku jer se zamerio ”sponzorima”SNS-a, pa zbog svega toga pozivaju građane na sutrašnji protest.

Narodni poslanik Nebojša Cakić podseća da su računi za vodu u Leskovcu trenutno najviši u Srbiji, samo iz razloga jer građani plaćaju i taksu za održavanje Fabrike otpadnih voda, kao i da je ta taksa naplaćivana i za mesece kada odluka nije stupila na snagu.

Ništa se nije promenilo, računi su ostali isti, iako su svi oni direktno ili uvijeno priznali da smo bili u pravu. Građanima nije vraćen novac, iako je utvrđeno da je više uračunat i naplaćen - kaže Cakić.

Za Leskovac zajedno Poziv Leskovčanima da izađu na sutrašnji protest; foto: M. M.Dodaje i da je ta odbronička grupa tražila spisak svih dužnika Vodovoda, jer kako tvrde, najveći razlog zašto je Staniša Ristić podneo ostavku na mesto v. d. direktora upravo to što je od privatnika tražio da izmire njihov dug.

Mi nismo dobili taj spisak, jer je prema našim saznanjima direktor Vodovoda bio prinuđen da da ostavku jer je tražio da pojedini privredni subjketi, koji su sponzori SNS-a izmire svoje računa. Mi nismo tražili ostavku direktora Vodovoda, nego gradonačelnika jer u Leskovcu isključivo on o svemu odlučuje kaže Cakić.

Zbog svega što se u Leskovcu dešava već poslednjih godina on je pozvao građana da u što većem broju dođu na sutrašnji protest, koji će početi u 18 sati na platou ispred Nardonog muzeja, i koji će se, nakon šetnje, završiti ispred zgrade Opštine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: