Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:21, 20. 11. 2017.

| Politika

Opozicija traži vanrednu sednicu niškog parlamenta i informacije od načelnika policije

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
izgoreo
"Mercedes" goreo kao partijska poruka; foto: JV arhiva

Nakon što je izgoreo automobil još jednog od niških funkcionera, iz Demokratske stranke traže hitnu sednicu Skupštine na kojoj bi se govorilo o bezbednosti u gradu. Narodna stranka traži informacije od policije šta se preduzima po pitanju paljenja vozila, a odbornik Branislav Jovanović kaže da je Niš postao “grad nasilja”.

Demokrate traže da se otkriju i kazne počinioci, kako oni kažu, paljenja automobila niških funkcionera i dodaju da je od nekada modernog, razvijenog i mirnog centra jugoistočne Srbije, Niš za 6 godina postao najnebezbednij grad u Srbiji.

Na osnovu člana 72. Poslovnika o radu Skupštine grada Niša, zahtevamo da predsednik Skupštine Grada hitno sazove sednicu Skupštine, na kojoj bi se raspravljalo o načinima sprečavanja ugrožavanja bezbednosti ljudi i imovine u Nišu kao i o odgovornosti za ovakvo stanje, kao i da sednici prisustvuju predstavnici MUP-a Srbije, PU u Nišu, koji bi pružili adekvatne informacije - kažu u DS-u.

Niški odbor Narodne stranke Vuka Jeremića piše da je nakon drugog paljenja automobila niškog funkcionera jasno da se radi o unutarstranačkom obračunu predstavnika Srpske napredne stranke u Nišu, “koji se prelio na niške ulice”.

Budući da nasilje zaraćenih frakcija SNS na ulicama Niša poprima razmere pravog mafijaškog obračuna, Narodna stranka u Nišu zahteva od Načelnika niške policije da se obrati javnosti i odgovori na pitanja koja zanimaju sve građane Niša: šta se čini na rešavanju ovog slučaja i da li postoje osumnjičeni i privedeni zbog ovih činova besprizornog nasilja - pitaju iz Narodne stranke.

U Nišu, kako kaže odbornik Branislav Jovanović, caruje sistemska korupcija i to je, prema njegovom mišljenju, potvrđeno i paljenjem automobila direktora niške “Tržnice”. Pored toga on sumnja da neko namerno pali automobile funkcionera kako bi izazvao haos i vanredne izbore.

Ovo što se dešava sa učestalim paljenjem automobila nas neodoljivo podseća na želju da se u Nišu izazove haos i uvede prinudna uprava, a i da se sprovedu vanredni lokalni izbori zajedno sa beogradskim - piše u saopštenju.

Podsetimo, juče je izgoreo “mercedes” direktora Javnog komunalnog preduzeća “Tržnica” Gorana Đorđevića, a nekoliko dana pre toga “škoda” zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura.

I jedan i drugi su članovi SNS i sumnjaju da su im požari podmetnuti, najverovatnije zbog nedavno završenog konkursa za izbor direktora javnih preduzeća.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milojica

    00:26 // 21. 11. 2017.

    Toliko nemoći, batrganja, davljenja, vapaja za dostojnim opozicionim /stranačkim /životom. Zaboravljajući pritom, da ste u vaše vreme, bili neko i nešto. Ali, od siline moći, niste nikoga zarezivali. Sada se hvatate za paljenje automobila. Zabrinuti. To vam dođe kao kakav lajt motiv, šta li drugo. Pustite ljude zadužene za takve stvari da rade svoj posao, a vi razmišljate zašto ste u opoziciji.

    • AJDE

      10:06 // 21. 11. 2017.

      Nas mali Milojica radi za sendvic.Ej,sestu godinu ste na vlasti,ne pljuj bivse.STA STE URADILI?

  • Saša

    13:33 // 20. 11. 2017.

    Koje licemerje... zašto nisu ovoliko ažurni kada je u pitanju sigurnost i bezbednost građana nego samo kada je njihova glava u torbi...
    Toliko o političarima.

    • nisam politicar

      06:51 // 21. 11. 2017.

      Pa i nase glave su u torbi,ako se zateknemo na parkingu gde je zapaljen necji automobil ili podmetnuta bomba pod njega.

  • laki

    12:42 // 20. 11. 2017.

    Niš je uvek bio začetnik promena, ali nije poenta da svi odemo u vazduh. Hajde da nađemo bolji nacin!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: