Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:58, 23. 11. 2018.

| Politika

Opozicija tražila da se većnicima ukinu plate, gradonačelnik Leskovca ih "branio"

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
opstina leskovac
Gradsko veće u Leskovcu ima 13 članova, foto: B. A.

Odbornik opozicione Demokratske stranke u leskovačkom parlamentu Saša Stojanović podneo je predlog da se gradskim većnicima ukinu mesečne naknade koje ukupno, za sve većnike, prema njegovim rečima, iznose oko 10.000 evra. Ovaj predlog je odbijen, a gradonačelnik Goran Cvetanović ih je "branio" činjenicom da su njima plate smanjene dva puta po 10% lokalnim i republičkim uredbama.

S obzirom na to da ne vidi zbog čega većnici imaju toliku nadoknadu, ona bi trebalo da se ukine.

Pričamo o principu korektnosti i izbegavanja diskriminacije u ovoj Skupštini. Svi mi radimo vrlo važan i odgovoran posao i svi to radimo bez novčane nadoknade, te ne vidim razlog zašto bi većnici primali bilo kakvu nadoknadu, a tek ovaj papreni iznos od 10.000 evra na mesečnom nivou - kaže Stojanović.

Gde su pare, smatra Stojanović, tu su i interesi, te misli da ukoliko se većnicima ukine naknada, oni neće biti deo podele partijskog i koalicionog plena, te će raditi u interesu svih građana, a ne po diktatu.

Ukoliko su zaista kvalitetni biće im čast da urade nešto za sve građane, kao što svi odbornici rade iz dobre namere i sa željom da od ovog grada zaista bude nešto - kaže Stojanović.

U odbranu većnika i njihovih plata stao je prvi čovek grada Goran Cvetanović koji kaže da je većnicima smanjena plata za 10% kada je SNS “preuzeo odgovornost”, a zatim još 10% republičkom uredbom, ali nije komentarisao kolike su većničke plate.

Uporedite sada plate većnika i one koje su imali u vaše vreme, kada niste hteli ni da ih smanjite, a kamoli ukinete. Većnici su na lokalnom nivou lokalni ministri, da li su dobri ili nisu i da li rade ili ne, to se pitate, a ni ne prepoznajte ih iako sede ovde - rekao je Cvetanović.

Za razliku od NIša koji je veći grad i čija gradska Vlada broji 9 ljudi, Gradsko veće u Leskovcu ima 13 članova, a Cvetanović je za neke od njih pročitao šta rade i koje su njihove kvalifikacije.

U raspravu se uključila i odbornica DS-a Jelena Spirić tražeći da sami većnici govore o svojim poslovima, a ne da o tome govori gradoonačelnik.

Lepo je s Vaše strane, ali Vi valjda niste njihov spiker. Vaš tim bi trebalo da brani Vas, a ne da Vi branite one koje ste birali. Ako su ovde, neka onda oni daju izveštaje o radu. Zašta su oni plaćeni? Da aplaudiraju i idu po drugim gradovima na otvaranje fabrika ili da budu i podnose izveštaje svim građanima Leskovca - rekla je Spirićeva.

Cvetanović je odgovorio da većnike predlaže gradonačelnik i da on ima pravo da govori u njihovo ime, jer zna koliko truda i rada ulažu u posao koji obavljaju.

Predlog za ukidanje plata većnicima, koji je predat i uoči prošle sednice Skupštine, i sada je odbijen.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • kumodrag kumbarovski

    02:37 // 24. 11. 2018.

    to kumeeeeee

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: