Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:44, 11. 3. 2019.

| Politika

Opozicija u Niškoj Banji napustila sednicu Skupštine

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
opstina niška banja
I opozicija u Niškoj Banji se pridružila bojkotu; foto: arhiva JV

Šest odbornika opozicionih partija izašlo je sa današnje sednice Skupštine gradske opštine Niška Banja, a kako kaže jedan od njih - Miloš Milenković, ovo je bio čin solidarnosti sa građanima koji već mesecima protestuju protiv aktuelnog režima.

Sednicu su napustila 3 odbornika grupe “Banja pobeđuje” koju predvodi bivši predsednik Opštine Zoran Videnović, kao i 3 odbornika grupe “Za Banju se bori” koji su sada deo Narodne stranke.

Predsednik odborničke grupe “Za Banju se bori” Miloš Milenković inicirao je napuštanje sednice i to nakon 2. tačke dnevnog reda - donošenja odluke o javnim priznanjima.

Iskoristio sam tu tačku dnevnog reda da simbolično pozovem odbornike da se napusti skupština, kao i kako bi ta odluka trebalo da izgleda. Smatram da ovo priznanje treba dobije samo jedan čovek u Srbiji, jer je on jedini zaslužan za sve što se dešava u Srbiji, ali da ostale povelje dobiju svi oni koji mu u tome pomažu, bilo interesno ili iz ubeđenja - kaže Milenković.

opstina niška banja Sednica održana jer je kvoruma bilo i nakon odlaska opozicionih odbornika; foto: Zvanični sajt GO Niška BanjaObjašnjava da su se ovako priklonili trendu napuštanja skupština kako se ne bi davao legitimitet odlukama koja se donose u lokalnim parlamentima.

I nije strašno što se one donose, već način na koje se one primenjuju. Ovo je samo jedan vid upozorenja. Dajemo alarm da mnogo toga nije dobro u zemlji, kao i u samoj Niškoj Banji. Postoje veliki problemi, a bavimo se nekim paušalnim stvarima, a i te paušalne ne sprovodimo kako treba, već partijski i ovako i onako - kaže Milenković.

Ističe da još nisu dogovorili šta će dalje, ali da je njegov predlog da opozicija ne pristustvuje i narednim sednicama.

Predsednik GO Niška Banja Dejan Jovanović kaže da je legitimno pravo svakog odbornika da ne prisustvuje radu Skupštine i napominje da današnje napuštanje sednice nije uticalo na rad parlamenta.

Apelovao bih na odbornike opozicije da ako već neće da prisustvuju Skupštini, da ne dođu na početak sednice i upišu se kako bi uzeli dnevnice. Nego nek ne dođu, a mi ćemo taj novac od njihovih dnevnica preusmeriti na neke socijalne slučajeve. A ovakav način da demonstrativno napuste sednicu nakon što su se upisali za dnevnice u najmanju ruku nije moralno - ističe Jovanović.

Skupštinu Niške Banje čini 19 odbornika, od toga 13 njih vladajuće koalicije, a 6 predstavnika opozicije.

Podsetimo, sednice Skupštine danas je napustila opozicija u Vranju, a pre toga i u Prokuplju i Leskovcu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Hamam

    11:37 // 15. 3. 2019.

    Zavadili se za otvoreni hamam na mesto hotela Partizan. Pa sta ako ga ne hvata Sunce. Niska Banja, topla voda.

  • Lozni kalem

    11:29 // 15. 3. 2019.

    Nestrpljivi ljudi jedva cekaju izgradnju Akva-parka od 50 mil.eura da uzmu koj procenat. Polako Vatikan jos ima para kad pocnu sa otvaranjem dosijea i arhive kad im zatreba eto vama i njima para i Akva-parka.

  • Pepe

    10:06 // 12. 3. 2019.

    Gospodo odbornici opozicije, narod Vam nije dao poverenje da odustajete od njihovih uverenja. Kada ste toliko pametni da napuštate skupštinu što se ne setiste da tom istom narodu vratite i Skupštinske mandate. Ako već nemate šta da kažete u Skupštini, osim međusobnog vređanja, VRATITE MANDATE.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: