Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:34, 5. 4. 2020.

| Politika

Opozicija u Nišu traži redovna obraćanja gradonačelnika i lekara o virusu korona

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
bulatovic
Traže da gradonačelnik kao prvi čovek Kriznog štaba češće iznosi informacije o toku pandemije; foto: ni.rs

Brojna otvorena pitanja o lečenju, broju obolelih i generalno situaciji u Nišu, gradonačelniku Darku Bulatoviću postavili su iz lokalnog odbora Stranke slobode i pravde, a među njima je i ono zašto nema redovnih press konferenica Krizng štaba. Ukazujuži na brojne probleme isto traži i odbornik niške Skupštine Miodrag Stanković.

Saopštenje SSP-a nosi naslov “Pet pitanja za gradonačelnika Niša”. Pored onih o masovnom testranju, pomoći niškim penzionerima, i radu privatnih kompanija, jedno od njih je vezano i za redovna obraćanja.

Zašto nema redovnih konferencija za novinare komandanata Gradskog i Okružnog kriznog štaba, direktora KC i/ili direktora Infektivne klinike u Nišu, kako bi potpuno i pravovremeno obaveštavali, a time umirili javnost? - pitaju iz SSP.

Odbornik niške Skupštine i donedavno lider niških demokrata Miodrag Stankovića zahteva obraćanje zvaničnika i podseća da građanima ne sme da se uskraćuje pravo na informisanost, kako u mirnodopskim, tako i u vanrednim okolnostima.

Zbog svega navedenog, predlažem da se u Nišu uvedu redovne konferencije Štaba za vanredne situacije Grada Niša, koje bi se održavale svakog dana i na kojoj bi govorili niški stručnjaci, a sve kako bi građani bili pravovremeno i iskreno informisani. Ako nemamo nikakve informacije, otvara se prostor za razne manipulacije, što nije u interesu građana - zaključio je Stanković.

Podsetimo, od početka pandemije Krizni štab se zvanično, na konferencijama za medije, obratio svega nekoliko puta, a gradonačelnik Niša povremeno na lokalnim televizijama daje informacije o broju zaraženih.

One se ne mogu naći na sajtu Grada, a dugo ih nije bilo ni na sajtu Kliničkog centra Niša, ali je od pre neki dan ova praksa ponovo zaživela.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Izmisljaju da bi se sacuvali

    14:56 // 6. 4. 2020.

    Mislim da je vecina lokalnih funkcionera naprasito IZMISLILA da su imali kontakte sa zarazenima i da su samoizolaciji kucama, dok radnici i sluzbenici svakodnevno moraju da idu na posao i postuju sva nametnuta pravila a za to vreme ih ONI PROVERAVAJU OD KUCE to je pre svega licemerno i neposteno ako uvodite pravila neka vaze i za njih, valjda su zato dobili te polozaje da budu primer ostalima.

  • Cista dusa...

    12:05 // 6. 4. 2020.

    Sta misle ovi Gradski mocnici i mocnice koji izmisljaju inkubacije i izolacije i dok traje ovo nema ih nigde, rade ljudi na daljinu javljaju nam se preko skajpa DA IH NEZABORAVIMO, zar misle da ce posle ovoga sto prezivljavamo neko posle svega da nasedne na njihova lazna obecanja i lazne osmehe na haljine i komplete i njihova skupa odela NE POSLE OVOGA SVE CE SE PROMENITI!

    • Vladica Veljkovic

      19:18 // 7. 4. 2020.

      Ako smo pametni,a Vi ste u pravu 100%.

  • Naissus

    11:48 // 6. 4. 2020.

    Ne moze poslusni sin da uradi nista dok tata to ne odobri. Gde sme Bulatovic ista da uradi dok ne dobije dozvolu od Vucica?? Tako je oduvek bilo i bice sve dok je SNS na vlasti. Niko od njih nista ne sme da uradi dok Vucic ne klimne glavom

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: