Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

01:29, 25. 9. 2013.

| Politika

Opozicija za izmeštanje pruge

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
pruga

Nakon izjave direktora "Železnica Srbije" Dragoljuba Simonovića da se ne planira izmeštanje pruge iz centra Niša, reagovala i opozicija.

Udruženje Koalicija za Niš kaže da razlozi za izmeštanje pruge brojni i da je najvažnija bezbednost Nišlija. Predsednik ove Koalicije Slaviša Dinić, kaže da Grad i Železnice moraju da poštuju potpisani Protokol sa Evropskom unijom.

- Usvojeni su i prostorni i generalni urbanistički planovi. I pozocija i opozicija, sa donošenjem skupštinskih odluka, jednoglasno se odazvala na ovu temu - rekao je Dinić.

Izjavu prvog čoveka srpskih Železnica oštro je osudio i politički pokret "Zajedno za Srbiju". Oni pozivaju gradonačelnika Niša Zorana Perišića da se izjasni o ovom problemu i kaže građanima zbog čega su dovoedeni u zabludu.

- „Zajedno za Srbiju“ smatra da je ovo samo još jedna posledica centralizovanog postavljanja partijskih kadrova na čelu javnih preduzeća, koji vode računa samo o interesima Beograda, dok za probleme ostatka Srbije južno od Beograda nemaju razumevanja. Pitamo se kako je moguće da „ne želi da dolazi u sukob“ zbog projekta ovakve važnosti za grad i građane? - stoji u saopštenju ovog pokreta.

Podsetimo, direktor "Železnica Srbije" nedavno je u Nišu izjavio da ovo preduzeće ne podržava ideju izmeštanja pruge iz centra. Prvi čovek Niša Zoran Perišić rekao je da Grad ne želi da ulazi u sukob, već da je namera da se pronađe zajedničko rešenje.

Dan nakon ovih izjava odreagovao je zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković koji je naglasio da pruga mora biti izmeštena.

Prema potpisanom Protokolu sa izmeštanjem pruge trebalo je da se krene juna 2013. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dragoljub Stamenkovic

    05:33 // 26. 9. 2013.

    I ja sam za izmeštanje pruge ,ali... Znate li koliko to košta ? Teško će u narednih 50 godina biti para za to, nažalost. A obećanja koja su nam pred izbore dali ostaje "Obećanje ludom radovanje".

    • B

      11:43 // 27. 9. 2013.

      Ne znam i volio bih da znam. A teško da će me neko ubediti da za most na adi može da se nađe pola milijarde a možda i više a za nišku prugu ništa.

    • Jelena Miletic

      02:44 // 4. 10. 2013.

      Vaznoje da si ti zavukao sebe u zeleznice..pitam se amo sta radis tamo..

  • Nislija

    00:08 // 26. 9. 2013.

    Najbolje bi bilo da se istom trasom gde pruga i sad prolazi, samo ispod zemlje, napravi pruga kao u Bg-u od Topcidera do Pancevackog mosta. Pa onda moze da se uvede neka vrsta gradskog voza.

  • marko markovic

    23:51 // 25. 9. 2013.

    Tražene su promene. Dobili smo ih, a dobili i više cene, više iživljavanja na ovaj već dovoljno izmuženi narod, sve gore uslove za studente itd. Mrzim sve političare ali vidim da ćemo kukamo mi od ovi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: