Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:21, 21. 11. 2017.

| Politika

Opozicija za pokretanje krivičnog postupka protiv odgovornih u Panteleju, SNS protiv

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
pantelej
Ništa od pronalaženja krivca za probleme u Opštini na sednici Skupštine Opštine; printskrin: googlemaps

I dok je odbornik Levice Srbije u Opštini Pantelej Slaviša Dinić tražio da se na dnevnom redu sednice Skupštine Opštine nađe i tačka o pokretanju "krivične prijave protiv odgovornih za javašluk" u Panteleju, predsednica Odborničke grupe Srpske napredne stranke Slavica Aleksić kaže da nije bilo osnova za usvajanje ovakve tačke, jer nije u nadležnosti Opštine da odlučuje o pokretanju krivičnih prijava.

Korišćenje službenih kola za putovanja vikendom van Srbije, koja su kasnije i slupana u saobraćajnoj nezgodi, ustupanje hale Čair privatnoj firmi, ali i korišćenje restorana u Beogradu i na auto-putu između Niša i glavnog grada Srbije, samo su neke od stvari za koje Dinić traži krivce, ali je njegov predlog nadglasalo 13 odbornika koji predstavljaju vladajuću većinu.

Ja sam blagovremeno podneo predlog za dopunu dnevnog reda. Tražio sam da se pokrene postupak protiv odgovornih lica za sve što se dešavalo u Opštini Pantelej u poslednje vreme i da se promene neke odluke, a neke odluke da se ponište, da bi se prilagodile ponašanju funkcionera. Vozi vozilo ko stigne, Hala je ustupljena besplatno, da bi neko zaradio pare, a u Makedoniju su išli, iako Opština nema nikakve veze sa organizacijom manifestacije "Grozdober" - rekao je Dinić.

Nisu mu, dodaje on, na sednici Skupštine Opštine dozvolili ni da pročita obrazloženje zbog čega on smatra da bi ove tačke trebalo da se nađu na dnevnom redu.

Dinić podseća i da je 2016. godine, takođe predlagao da se u dnevni red sednice ove Opštine uvrsti i tačka o službenim putovanjama u Rusiju, Belorusiju, Makedoniju i drugim zemljama, u koje su išli funkcioneri Panteleja, ali je i tada njegov predlog bio odbijen.

Međutim, predsednica odborničke grupe vladajuće stranke u Opštini Pantelej Slavica Aleksić kaže da za tako nešto nema osnova.

Slaviša je tražio da se pokrene krivični postupak protiv predsednika Skupštine Srđana Nešića, a Opština nije ustanova koja to radi, već su za to zadužena tužilaštva. A što se tiče druge tačke, smatrali smo da su neosnovane - rekla je Aleksićeva.


Najproblematičnija niška opština?

Samo u ovoj godini, Opštinu Pantelej obeležili je veliki broj problema i afera. Predsednik Skupštine Opštine Srđan Nešić službenom “škodom superb” usred neradnog dana išao je po predsednika Opštine Bratimira Vasiljevića, koji se vraćao sa službenog puta iz Rusije, na aerodrom u Sofiju.

Samo nekoliko dana kasnije, Nešić je taj auto slupao u saobraćajnoj nezgodi, pri povratku sa “Grozdobera” u Makedoniji.

Pored toga, hala “Čair” je Opštini Pantelej za organizovanje sajma privrede i preduzetništva ustupljena bez ikakve nadoknade, da bi onda ovaj prostor potpuno besplatno Opština kasnije ustupila firmi “Naš sajam” koja je po svom cenovniku naplaćivala usluge iznajmljivanja štandova, polica i ostale opreme.

Ne želeći da da komentar u vezi sa ustupljenom halom, predsednik Opštine Vasiljević, vređao je novinare Južnih vesti, nazivajući ih senzacionalistima, pa čak i kriminalcima.

Novinari su ostali i bez odgovora na pitanje zbog čega su Opština Pantelej potrebne usluge restorana u Beogradu, kao i na auto-putu Niš - Beograd.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dr Teodora

    14:55 // 21. 11. 2017.

    I Aleksić i Dinić su bivši "žuti", a sada glume vlast i opoziciju. Dinić je GO Pantelej povukao ka dnu, a Bata-drvar je sahranio. Treba HITNO GASITI OPŠTINE u Nišu !

  • Mojnis

    14:27 // 21. 11. 2017.

    Najuriti Bratimira pod hitno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: