Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:12, 21. 5. 2020.

| Politika

Opoziciona grupa iz Tadićevog SDS predala listu za izbore u Leskovcu

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
glasačka kutija
Prva opoziciona stranka koja je predala listu u Leskovcu; foto: Vanja Keser

Iako smatraju da ne postoje fer uslovi za sprovođenje izbora zakazanih za 21. jun, opoziciona Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića, koja u lokalnom parlamentu nastupa kao Grupa građana "Za Leskovac zajedno", izaći će na lokalne izbore, a istoimenu listu su predali za 57 od 75 odborničkih mesta. Ovo je prva opoziciona stranka koja se kandidovala za izbor odbornika u lokalnom parlamentu Leskovca.

Prema rečima nosioca liste Nenada Zdravkovića na listi su časni, pošteni i profesionalno ostvareni ljudi, domaćini koje u ovo doba krasi socijalna hrabrost jer su, kako kaže, smogli snage da stave svoje ime i prezime, život, ugled i autoritet na listu koja će se jedina u Leskovcu boriti za smenu vlasti.

Dovedeni smo u situaciju da se bavimo nekom vrstom pandemijske kampanje. Mi smo započeli prikupljanje potpisa pre nego što nas je zadesila epidemija i smatramo da ne smemo da izneverimo građane koji su nam dali podršku. Izuzetno sam ponosan na listu "Za Leskovac zajedno" jer se izdigla iznad svakog lidera moguće politike koja je kreirana iz Beograda i iz centrale različitih stranaka i partija - kaže Zdravković.

sds leskovac Do sada su u lokalnom Parlamentu imali 6 predstavnika, foto: I. S. Liste predate do sada, kaže on, su "liste vlasti", odnosno čine ih pojedinci ili partije koje direktno vrše vlast. Ukoliko Leskovačni žele promene aktuelnu vlast i smatraju da u ovom gradu stvari ne idu dobro, Zdravković kaže da im je na raspolaganju jedina opozicona lista i poziva ih da ih na predstojećim izborima podrže.

Pozivam sve građane Leskovca koji su protiv ove vlasti, koji misle da ova vlast ne radi dobro za Leskovac, uključujući one koji su doneli odluku da izađu na izbore, poput nas, da podrže ovu listu i da smenimo ovu vlast, ali i one koji su u dilemi da li treba izaći na izbore ili ne. Ja ih pozivam da nas podrže, da stvari na lokalu dovedemo u jednu bolju sredinu i da budemo grad gde će se stvari menjati. Da budemo početak promene Srpske napredne stranke u Srbiji - kaže Zdravković.

Dodaje i da se sledeći lokalni izbori održavaju 2024. godine i da nema smisla i nije dobro bojkotovati ovogodišnje na lokalu jer se o važnim stvarima za razvoj grada moraju pitati svi građani Leskovca.

Podsetimo, ova stranka na početku kampanje prikupljanja potpisa imala je problema sa notarima koji nisu dolazili na zakazane termine, ali su iz Javnobeležničke komore Srbije rekli da sve rade nepristrasno.

Do sada je u Leskovcu proglašeno 5 lista - prva je listu predala koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke, a pre uvođenja vanrednog stanja, predate su i proglašene liste Jedinstvene Srbije, koja u lokalnom parlamentu nastupa kao opozicija, Socijalističke partije Srbije i Bolje Srbije. Prošle nedelje listu su predali i radikali.

Članice Saveza za Srbiju najavile su bojkot, a od grupa građana i leskovačkih opozicionara, učešće je najavio i Pokret slobodnih građana.

Učešće su najavili Zavetnici i Narodni blok, koalicija koju čine predstavnici Nove Srbije, Narodnog slobodarskog pokreta i Grupe građana "Iskreno za Niš".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Čudesni dribling

    16:19 // 21. 5. 2020.

    A, to su oni što su za bojkot izlaskom na izbore! Čudesan je to dribling!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: