Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:35, 9. 9. 2015.

| Politika

Opozicioni blok na mitingu DS-a u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
zastave
Opozicija se ujedinjuje; foto: Vanja Keser/arhiva

Narodni pokret Srbije, Zajedno za Srbiju i Nova stranka podržaće Demokratsku stranku i njihove opozicione ideje na mitingu u Nišu koji je zakazan za subotu, 12. septembar u 14 sati.

Kako je ranije najavljeno, DS u predizbornu kampanju kreće iz Niša, ali prema rečima predsednika Gradskog odbora ove stranke u Nišu Miodraga Stankovića, neće biti sam.

Podršku će im pružiti stranke koje su uglavnom nastale rasturanjem izvornog DS-a i Narodni pokret Srbije koji je nastao nakon raspada Ujedinjenih regiona Srbije.

Zvanično su zasada potvrdili Narodni pokret Srbije, Zajedno za Srbiju i Nova stranka. Pored te 3 stranke sa nama će biti i predstavnici Sindikata “Sloga”. Očekujemo da nam se do subote jave još neke opozicione partije - kaže Stanković.

Potvrda stiže i iz Nove stranke iz koje pozivaju nezadovoljne građane da dođu na miting.

Nova stranka se ne miri sa ovakvom situacijom i poziva Nišlijke i Nišlije da, kao što su to i u prošlosti uvek činili, složno ustanu protiv ponižavanja, pljačkanja, izneverenih obećanja i bahatosti vlasti koja nas galopom vodi u propast - kažu u ovoj stranci.

stankovic Stanković očekuje još neke opozicione stranke; foto: DSDemokrate očekuju veliki odziv i pun plato ispred Tržnog centra “Kalča”, a kako kaže, građani su nezadovoljni trenutnom vlašću i stanjem u kojem se nalazi država, ali i njihovi kućni budžeti.

Mi već petnaestak dana imamo punktove po gradu i razgovaramo sa Nišlijama svakoga dana. Nezadovoljni su najviše cenom grejanja, zatim privatizacijom medija, propalom prodajom pivare, rasturanjem “MIN Vagonke” i “MIN Lokomotive”. Žale se na male plate i penzije i nemogućnost zapošljavanja - kaže Stanković.

Prema rečima prvog čoveka niškog DS-a na subotnjem mitingu treba očekivati sam vrh DS-a na čelu sa Bojanom Pajtićem, većinom potpredsednika stranke i kompletnim predsedništvom.

NPS: Dođite da označimo početak karaja aktuelne vlasti

Lider Narodnog pokreta Srbije u Nišu Branislav Jovanović pozvao je sve nezadovoljne Nišlije da u subotu dođu ispred Kalče i podrže miting DS-a.

Pozivamo sve slobodoumne ljude ovog grada koji su opoziciono nastrojeni da izađu i podrže miting Demokratske stranke Niša jer situacija u gradu nikad nije bila gora. Smatramo da ova loša lokalna vlast treba što pre da ode - kaže Jovanović.

Poziv je upućen članovima i simpatizerima NPS i Zajedno za Srbiju, ali i svima ostalima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlada

    18:35 // 10. 9. 2015.

    Samo napred demokrate! Vidimo se u subotu.

  • Dragan

    07:47 // 10. 9. 2015.

    Zutajci, kojima sam i sam pripadao nekada, zaista nisu nista uradili u svoje vreme. Sve je to bio cist karijerizam i nista vise. Ovde ne treba nov ekonomski program jer se vec 15 godina vidi da je ekonomija = drpisanje. Ovde nam prvo treba vlada nacionalnog spasa da zabrani zanimanje politicar i ukloni lopove zanavek. Zutajci su jedna izvakana prica. Potrebni su ljudi sa uspesima, sa dugim godina

  • hmm

    17:08 // 9. 9. 2015.

    Dobro pa nece da budu vrucine i mogu da dodjem na miting, da je bilo vreme kao pre 2 nedelje niko ne bi dosao na miting. I da kazem da nisam neki fan DS-a ali se nadam da su oterali lopove iz stranke, uostalom videcemo kome cu da dam glas ili zutima ili Radulovicu, mada mi se Radulovic cini kao bolji izbor. Mogli bi da udjete u koaliciju sa Radulovicem, ali da gradonacelnik bude iz njegove stranke

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: