Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:13, 18. 7. 2019.

| Politika

Opozicionim odbornicima zabranjen prilaz premijerki Brnabić tokom njene posete Tmavi [video]

Autor:Lj. MitićIzvor:Južne vesti

Snimak opozicionih odbornika

Zabrana prilaska, kretanja i blokada puta ka selu Tmava koju je tokom jučerašnjeg dana posetila premijerka Srbije Ana Brnabić, za nekoliko predstavnika opozicije u kuršumlojskoj opštini je u stvari diskriminacija i ograničavanje slobode kretanja, što je kako kažu karakteristično samo u diktatorskim zemljama i režimima.

Dejan Milošević jedan od predstavnika Stranke slobode i pravde i vođa “Gvozdenog puka” u Kuršumliji, ističe da je nekoliko njegovih sledbenika i protivnika režima Aleksandra Vučića, htelo tokom jučerašnjeg dana da isprati premijerkinu posetu ovoj opštini i da joj eventualno ukaže na problem korupcije i uništavanja grada od strane aktuelne vlasti koju prdvodi SNS.

Na oko 3 km od sela, nas je policija zaustavila i bez ikakvog obrazloženja onemogućila nam dalje kretanje. Jedino što su nam rekli je da je to zaštićena zona i da ne možemo proći. Ko to ograničava slobodu kretanja u ovoj zemlji? Čega se plaše? Ovo je skandal prve vrste da se zabranjuje nekome pravo na kretanje – rekao je Milošević.

On dodaje da njihova želja i namera nije bila da izazivaju i prave incidente, već da samo ukažu na neke od problema zbog kojih Kuršumlija i čitav kraj iz godine u godinu ima sve manje stanovnika.

Mi smo se za poslednjih desetak godina vladavine SNS gotovo prepolovili, od nekada 20.000, sada jedva da ima 10.000 stanovnika. Direktni krivac je aktuelna vlast, koja je potrošila preko 70 miliona evra naših para, a da pri tom nije otvorena ni jedna fabrika, putevi i infrastruktura su očajni grad je u rasulu. Pitam se gde je završio taj novac, ako ne u njihove džepove – ističe Milošević.

Novinari Južnih vesti su o ovom događaju pitanja postavili policiji i odgovori se očekuju.

tmva Meštanka joj pisala ona je posetila; foto: Lj. M.Premijerka Ana Brnabić je juče posetila kuršumlijsko selo Tmava, kako bi obišla porodičnu kuću meštanke Slobodanke Vasiljević koja joj je ranije pisala i žalila se na loše stanje puta do njene kuće, dužine oko 300 metara.

Nakon intervencije Brnabić, već je dat nalog da se put asfaltira a do sada je urađena priprema i podloga, tako da se asfalt očekuje narednih dana.

Anu Brnabić je u Tmavi dočekalo desetak meštana, a nakon posete kuršumlijskoj Opštini, obišla je i Žitorađe, gde je sa ministrima za sport Vanjom Udovičić i poljoprivredu Branislavom Nedimovićem obišla radove na izgradnji bazena i polja za elektrifikaciju plastenika u selu Samarinovac.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • zoran milenkivic

    22:36 // 20. 7. 2019.

    Djilas bi morao dobro da promisli ko zastupa njegovu stranku u lokalnim sredinama...U Kursumliji...koja ima mnogo razloga da bude protiv vlasti..opoziciju predstavlja grupica neskolovanih ljudi vrlo skromne intelegencije i bez ikakvog ugleda u narodu ...bezuspesni neostvareni bezveznjaci koji jedinu sansu vide u glumatanju narodnih tribuna...otuda nije ni cudo da je narod u Kursumliji potiv

  • gale

    09:06 // 19. 7. 2019.

    Klasicna diktatura rezima.Dobro jutro Srbijo uspavana!

  • Tivat

    15:24 // 18. 7. 2019.

    Bedno,jadno !Mada,nemate sta ni da vidite,ni pametno da cujete,a na pitanja ne bi dobili odgovore !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: