Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:05, 12. 10. 2017.

| Politika

Opštinski odbor DS-a traži da partije ponovo “odmere snage” u Nišu

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Opština Medijana
Traže vanredne lokalne izbore zbog lošeg funkcionisanja Opštine Medijana; foto: JV/J. C. M.

Zbog nedavnog “preletanja” Nebojše Kocića iz Demokratske u Srpsku naprednu stranku, nakon čega je postao i predsednik najveće niške Opštine, čime je, kako kaže predsednik Opštinskog odbora demokrata u Medijani Vladimir Milošević “grubo prekršena izborna volja građana”, traže da Nišlije ponovo glasaju i poziva opoziciju da zajedno insistiraju na vanrednim lokalnim izborima u Nišu.

Nakon što je nedavno gradski odbor niške Demokratske stranke zatražio da građani ponovo idu na birališta, zbog “najveće krize lokalne vlasti”, oglasile su se i demokrate iz Medijane, zbog “velikih problema” u ovoj Opštini.

Jedan od najvećih razloga što traže da ponovo “odmere snage” sa partijama na lokalu je, priča Milošević, nedavno “preletanje” Kocića iz DS-a u SNS, a potom i imenovanje za predsednika.

Mogu slobodno da kažem da novo rukovostvo Medijane i novi predsednik Opštine jesu izabrani legalno, glasovima odbornika, ali nemaju legitimitet, jer su glasovi koje je DS dobila na prošlim lokalnim izborima bukvalno preneti SNS i siguran sam da glasači DS nisu glasali za to, kao što sam siguran i da glasači SNS nisu glasali da im neko ko je do juče bio član DS bude danas novi predsednik Opštine - kaže Milošević.

Ovom promenom vlasti u najvećoj niškoj Opštini je, ističe Milošević, grubo prekršena izborna volja građana i zbog toga je stanje “neodrživo”.


"Najveća niška Opština postala Turistička agencija"

Medijana je nakon prošlogodišnjih izbora, smatra Milošević, postala "Turistička agencija koja se bavi organizovanjem letovanja za penzionere i učenike". Osim toga, u poslednjih 5 godina promenila je nekoliko predsednika, a menjali su se i članovi Veća, navodi Milošević, dok su usput povećani troškovi, broj komisija, radnih tela i uvedene funkcije zamenika.

Sve to je rađeno ne bi li se zadovoljili lični interesi funkcionera, ističe, a nije se vodilo računa o građanima. Milošević kao "jedini izlaz" vidi vanredne lokalne izbore u Nišu.

U Beogradu se najavljuju redovni izbori u martu i ja ne vidim nikakav razlog da se ne organizuju i vanredni u Nišu, da izmerimo snage ponovo, a siguran sam da ovoga puta, a sigurni su i oni i zato verujem da će da beže od tih izbora, da će mnogo lošije da prođu - dodaje Milošević.

On podseća da je osim demokrata, ponovni izlazak na birališta nedavno zatražio i Pokret "Dosta je bilo", a njihovi zajednički razlozi su "farsa oko izbora direktora javnih preduzeća". Zato poziva i ostale "prave opozicione kolege" da se pridruže njihovom zahtevu i da svi zajedno insistiraju na tome.

U toku su i neki razgovori sa našim kolegama i prijateljima iz opozicije, ali to ne bih sada da iznosim javno, da se formira jedna nova odbornička grupa u Medijani - kaže Milošević.

Najavio je i da će nova odbornica u Skupštini Medijane ubuduće biti Snežana Igić.

Podsetimo, nekadašnji šef odborničke grupe Demokratske stranke u niškoj Opštini Medijana Nebojša Kocić je pre više od mesec dana "preleteo" u Srpsku naprednu stranku i zamenio nekadašnjeg predsednika Milana Krstića na mestu predsednika. Na sednici opštinske Skupštine na kojoj je trebalo da se raspravlja o Krstićevoj smeni, on ih je preduhitrio i dao ostavku, a za novog predsednika izabran je Kocić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • lord Varis

    09:34 // 13. 10. 2017.

    Naravno da trebaju izbori kako zbog svega navedenog tako i zbog činjenice da SNS nema ljude koji bi mogli da vode Medianu. A takođe i zbog većine ovih koji su komentarisali ovu vest. Nešto mi se čini da su komentare uputili ljudi koji su doveli DS tu gde je sada i iz ličnih interesa bojkotuju nastale promene.

  • Dr Etker

    23:23 // 12. 10. 2017.

    Podržavam inicijativu. Manje je bitno ko će i koliko glasova osvojiti koliko je bitno da se ne dozvoli prekrajanje volje birača. Niko za ovakvo rešenje na Medijani nije glasao. Opštinska vlast jeste legalna, ali je nema legitimitet.

  • nisliski mohikanac

    20:02 // 12. 10. 2017.

    traze izbore da se posle lakse udome kao prebezi.prvo da se cela stranka ozbiljno izvini nama glasacima sto im je prvi sa liste prebego,da kazni odgovorne i da iznese plan kako da se to ne ponovi.
    ako to ne urade zasto bih ja ponovo kao glasao za njih a onda moj glas ode za sns.Zašto?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: