Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:20, 15. 1. 2019.

| Politika

Organizatori protesta u Kuršumliji poslali pismo zahteva Vučiću

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
3 Protest Kuršumlija 2  foto lj.m
Protesti i ovog četvrtka od 18 sati, za 14 dana kažu da će ih radikalizovati ako Vučić ne odgovori zahtevima; foto: Lj.M.

Smena gradske vlasti zbog korupcije i kriminala, uvođenje privremenih mera i formiranje privremenih organa vlasti proporcionalno zastupljenosti u lokalnoj Skupštini, sa izuzetkom sadašnjih vršioca gradskih funkcija, samo su neki od zahteva koji su upućeni u pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a iza koga stoji "Pokret mladih Kuršumlije“, inače organizatori poslednjih protesta u ovom gradu.

Oni traže i da se Kuršumlija proglasi opštinom od strateške važnosti za državu Srbijui, ali i da se preispitaju sve diplome zaposlenih u javnim preduzećima, Opštini, Domu zdravlja i ostalim državnim institucijama. Takođe traže i učešće mladih u donošenju važnih odluka za grad, a kako tvrde, dat je rok od 14 dana da se Vučić oglasi i odgovori na njihove zahteve.

Ukoliko to ne uradi, kako navode, protesti u ovom gradu nakon tog roka biće radikalizovani.

Zbog pogubne politike opštinske vlasti, pljačke, korupcije, nepotizma, kriminala, zahtevamo da nadležne institucije u ovoj zemlji najhitnije reaguju kako bi se sačuvao živalj u ovom strateški važnom kraju. Sa ovakvim trendom raseljavanja i propadanja, kuršumlijska opština će za nekoliko desetina godina ostati bez stanovništva – kaže se u pismu upućenom predsedniku.

Kao podatak navode da je aktuelna lokalna vlast za prethodnih 7 godina potrošila 70 miliona evra para građana, a da pri tome nisu otvorili ni jedno radno mesto, broj stanovnika je za 7.000 manji u odnosu na 2012. godinu, što je, kako kažu, još jedan pokazatelj da je politika koja se sada vodi pogubna.

Pokret mladih Kuršumlije će i ovog četvrtka u 18 sati, kao i do sada, organizovati protestnu šetnju ulicama ovog grada, a okupljenima će biti pročitano i pismo sa zahtevima upućeno Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petronije

    20:15 // 15. 1. 2019.

    I, šta sada? Kuršumlija, kao ceo Jug. Uključujući i Niš. A, o ostalim odrednicama geografskim? Slične Jugu. Bez Beograda. Teškoće nas jačaju, reći će POZVANI. Plus neprijatelj, naročito spoljni. O unutrašnjem se ne priča. Zar o komšijama našim, nešto loše. E, te rđe od komšija sa raznim MEGA zvanjima i PARTIJSKIM oznakama, urušavaju Majčicu Srbiju. Ne treba nam Brisel.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: