Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:52, 23. 5. 2024.

| Politika

Organizovana bakljada, zastave i povorka i kroz Niš povodom Rezolucije i glasanja u Njujorku

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
IMG_1021
foto: Nikola Đukić

Povorkom od više desetina automobila, zastavama i bakljadom u centru Niša, protestovali su građani zbog usvojene Rezolucije Generalne skupštine Ujedinjenih nacija o Srebrenici, a kako nezvanično saznajemo organizatori su niški naprednjaci.

Povorka Početak povorke; foto: Ljubica Jocić Povorka automobila iz kojih su vijorile srpske zastave krenuo je iz Durlana odakle su uz zvuk sirena se kretali ka Trgu kralja Milana.

IMG_1019 foto: Nikola Đukić Oko 20 sati, kolona je bila u centru, kada su upaljene baklje, a policija je Ulicu Generala Milojka Lešjanina zatvorila za saobraćaj već oko 19 sati, a već oko 18 sati pod rotacijama su kružili delovima grada.

Nakon bakljade, kolona se uputila ka Niškom simfonijskom orkestru gde su ih čekali niški funkcioneri SNS-a, koji su okupljene obavestili da će bakljada u centru grada početi u 20 sati. Prisustvovali su i vodeći ljudi sa liste SNS u Nišu - Dragoslav Pavlović, Milan Lazarević i drugi.

Nakon završenog defilea, niški naprednjaci prisustvovali su tribini “Heroizam i čovečnost u odbrani otadžbine 1998-1999. godine” u sali Niškog simfonijskog orkestra, na kojoj je govorio ratni komandant Prištinskog korpusa VJ i haški osuđenik Vladimir Lazarević.

IMG_1027 foto: Nikola Đukić On je novinarima rekao da je i ova tribina jedan od načina na koji se brani država, a tribina je zbog organizovane povorke i bakljade pomerena za sat vremena i umesto u 19, počela malo nakon 20 sati.

Podsetimo, Rezoluciju o Srebrenici predložile su Nemačka i Ruanda, za su glasale 84 zemlje, protiv je glasalo 19, dok je 68 zemalja bilo uzdržano.

Povorka i bakljada organizovana je i u Beogradu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Auttrikter

    20:59 // 24. 5. 2024.

    Jel to Jokic stigao u Nis?

  • Biba

    20:33 // 24. 5. 2024.

    Sta ovaj promitivni svet slavi na ulicama?Radi se o smrti preko 8000 ljudi,nebitno koje vere.Cemu se raduju,sta slave i velicaju?Uzas ua nas grad.

  • šlb

    18:07 // 24. 5. 2024.

    A jel skup prijavljen?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Više zaradi suncobran u Crnoj Gori nego radnik u Srbiji, sramota!

Sramota Čitalac

Tekst: Leskovačka opozicija: Zahtevi radnika opravdani, problem nije rukovodstvo, već država

Pronađite nas na: