Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:47, 24. 1. 2020.

| Politika

Osnovan odbor Narodnog bloka u Leskovcu, poručuju da hoće da državu vrate narodu

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
narodni blok leskovac
Na tribini u Leskovcu će govoriti i Velimir Ilić, foto: Bojana Stamenković

Predizborna koalicija Narodni blok, koju čine predstavnici Nove Srbije, Narodnog slobodarskog pokreta i Grupe građana “Iskreno za Niš”, formirala je odbor u Leskovcu, a za predsednika je izabran Goran Kostić. Kako su članovi rekli na predstavljanju nove političke opcije u Leskovcu, u planu je da odbore osnuju i u ostalim opštinama Jablaničkog okruga, a s obzirom na to da će učestvovati na izborima, i da obiđu sva mesta u Srbiji.

Da je Narodni blok nova politička opcija, rekao je na predstavljanju Goran Kostić, koji građanima Leskovca i Jablaničkog okruga nudi treći put - ni SNS, ni bojkot, već borbu za dostojan život.

Našu koaliciju čine spoj iskustva i mladosti, a formirana je sa ciljem da državu vratimo narodu. U narednim mesecima mi ćemo podići glas protiv socijalnog, moralnog i ekonomskog potopa koji nas očekuje ukoliko nastavimo da nas grad Leskovca vode isti ljudi. Promovisaćemo odsustvo straha kao i profesionalizam u životu i radu - rekao je Kostić.

Niški odbornik i general u penziji Momir Stojanović, koji će, uz Velimira Ilića, biti nosilac liste na parlamentarnim izborima, Leskovčanima je poručio da je Narodni blok prisutan i da je otvoren za sve građane.

Mi smo u Narodnom bloku svesni svih iskušenja koja nas očekuju, svesni smo koliko je aktuelna vlast spremna na sve da zadrži svoj položaj i to nas neće uplašiti. Narodni blok se opredelio da izađe na ove izbore zato što smatramo da prepreke treba preskočiti. Iako je legitimno pravo dela opozicije okupljenog oko Saveza za Srbiju da se opredeli za bojkot ovih izbora, mi smatramo da se tako neće promeniti ukupna situacija i životni standard građana ove zemlje - kaže Stojanović.

Dodaje da ne treba gubiti vreme, a da njihova politička opcija građanima nudi alternativu u "zemlji u kojoj vlada jednoumlje".

Miroslav Parović, predstavnik Narodnog slobodarskog pokreta rekao je da je spuštanje cenzusa na 3 % sramno, te da služi kako bi se veštačke liste ubacile u Parlament.

Osim u Leskovcu, odbore će u Jablaničkom okrugu formirati i u Vlasotincu, Bojniku i Lebanu.


Bez gradskog prostora, tribina u kafani

Tribina ove koalicije u Leskovcu je održana u hotelu "Bavka" jer do prostora u nekoj ustanovi i instituciji, kako su rekli na konferenciji, nisu uspeli da dođu.

Mi smo uredno poslali zahtev na pisarnici Gradske uprave da nam omogući da svoju političku opciju predstavimo građanima u nekoj od prostorija koje ima Grad, da to uredno kako treba i platimo, ali nam niko na zahtev nije odgovorio - rekao je Stojanović.

Problem su čak, dodaje, imali i sa pojedinim vlasnicima privatnih objekata jer su se, kako kaže, plašili da im izdaju prostor.

Prostorije u vlasništvu grada nisu dobili ni u Vranju, te će tamo, u subotu, 25. januara, tribinu održati na gradskom Trgu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sva naprednjačka deca

    14:09 // 25. 1. 2020.

    Logo taman kao da je gazdin.

  • Nikola Savić

    12:59 // 25. 1. 2020.

    Kojim građanima da vratite Srbiju?
    Da bude vlasništvo VAS grupe građana, kao što je bila za vreme grupe žutih!!!
    Srbija nikad nije bila više Srpska i nikad nije više učinjeno za Srbiju u protekli dugi niz godina,
    nikad nije bilo sve javno i dostupno svim građanima šta se dešava u zemlji i sve što je obećano je i ispunjeno.
    To što vi hoćete, neće vam uspeti jer vam je i kampanja mutna iza zatvo

  • Боги

    09:58 // 25. 1. 2020.

    Небитни ликови, посебно овај фалш генерал - удбаш у пензији.
    Тако су се и за прошле и за претпрошле изборе појавили у режији СНС-а, а одмах након завршетка избора ишчезли.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: