Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:47, 23. 1. 2023.

| Politika

Osnovan odbor Pokreta Srce u Vranju, poručuju da nema razloga za slavlje dok najgori vladaju gradom

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
Pokret SRCE - Vranje
Za predsednika izabran pravnik Slobodan Petrović, za potpredsednicu odbora učiteljica Dragana Đorđević; foto: Pokret Srbija centar

Pokret Srbija centar (SRCE), čiji je osnivač bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije i predsednički kandidat Zdravko Ponoš, formirao je odbor u Vranju, a na osnivačkoj Skupštini za predsednika je izabran pravnik Slobodan Petrović. Kako je rekao na predstavljanju nove političke opcije, Vranjanci će razlog za slavlje imati tek kada one koji pamet i mladost teraju iz grada, ostave tamo gde zaslužuju - u ružnoj prošlosti.

Na predsedničkim izborima, održanim aprila prošle godine, Ponoš je dobio poverenje 4.324 glasača iz Vranja i time iza predsednika Vučića, pozicionirao na drugom mestu po broju glasova u tom gradu.

Glavni odbor njegovog Pokreta SRCE osnovan je početkom decembra prošle godine, a do osnivanja lokalnog odbora u Vranju pokretu je pristupilo nekoliko stotina Vranjanaca.

Na predstavljanju odbora novoizabrani predsednik Petrović naveo je samo neke od problema sa kojima se Vranjanci suočavaju, izdvojivši razorene ulice, uništene ustanove i javna preduzeća, ucene, pretnje, falsifikovani potpis bolesnog čoveka od strane narodnog poslanika, FK Dinamo i zaključio da Vranjanci nemaju razloga za slavlje sve dok se to ne reši.

Zbog svih nas koji ne želimo da napustimo grad i državu slavićemo onda kada one koji iz ovog grada teraju pamet i mladost i kradu mu budućnost ostavimo tamo gde jedino zaslužuju - u ružnoj prošlosti, kao opomenu svima na vreme kada smo dozvolili da najgori među nama vladaju Vranjem - rekao je Petrović.

Pokret SRCE - Vranje foto: Pokret Srbija centar Osim njega, vranjski Pokret dobio je i potpredsednicu Draganu Đorđević, učiteljicu iz Vranja, koja je od nedavno i jedna od 40 članova Glavnog odbora Pokreta SRCE.

Osnivačkoj skupštini Gradskog odbora u Vranju prisustvovali su predsednik Pokreta Zdravko Ponoš, potpredsednici dr Dijana Vukomanović i dr Mihailo Brkić, dr Duško Lopandić i prof. dr Slobodan Cvejić.


“Režim sve anestezirao, ali svaka anestezija jednom prestane da deluje”

Na osnivanju odbora u Vranju, predsednik Zdravko Ponoš rekao je da Vučiću za ispunjenje obećanja na temu Kosova, koje je dao 2012. godine kada je preuzimao vlast, a koje sad mora da ispuni, treba konstruktivna levica i kontrolisana desnica, a da SRCE neće da bude ni jedno, ni drugo.

On je ukazao da se još ne zna šta piše u predloženom sporazumu, šta je dogovoreno, a da ne piše, šta ima u raznim aneksima, ali da je očigledno da Vučiću uloga garanta njegove realizacije traba da obezbedi da ostane na vlasti još neko vreme.

Vučićev režim ne zaslužuje podršku ni oko čega zbog načina na koji je vladao Srbijom deset godina i zbog nepoštovanja i nedržanja reči - rekao je Ponoš.

Konstatovao je da podrška Vučiću nije podrška Srbiji, nego njemu da bi ostao na vlasti i dodao da bi oni angažovali stručnjake za međunarodne odnose i međunarodno pravo da se bave odbranom Kosova, a ne stručnjake za odbranu Vučića.

Govoreći o stanju u društvu, Ponoš je rekao da je režim anestezirao intelektualnu elitu, univerzitet, crkvu, ali da svaka anestezija jednom prestane da deluje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srce

    23:18 // 23. 1. 2023.

    Jel ovo neki LGBT, pokret neslobodnih gradjana

    • profesor

      15:18 // 24. 1. 2023.

      premijerka ti je LGBT a tu je jer si ti rusofil, homofob, uplašen sveta, civilizacije i građanskih sloboda. A sa takvima je najlakše manipulusati.

    • Przar

      20:57 // 24. 1. 2023.

      Pisi ti, sta hoces, tonete, polako ali sigurno ! Dojadili ste siromasnom narodu, jer zivite bajno a ljudima dajete lazna obecanja ! Nicija nije gorela do zore ! Srbija- centar !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: