Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:00, 2. 10. 2023.

| Politika

Ostavka Sotirovski još upitna - pozvala novinare na konferenciju, pa izbegla pitanja

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Dragana Sotirovski
Izbegla pitanja novinara; foto: JV / Tamara Radovanović

Iako su njene partijske kolege sa juga Srbije prethodnih dana podnosile ostavke na funkcijama gradonačelnika i predsednika opština, Dragana Sotirovski još uvek o tome ćuti. Ni na konferenciji za medije, koja je organizovana drugim povodom, nije želela da odgovara na pitanja novinara. Ona je samo otišla iz hola Gradske kuće, a njena šefica Kabineta poručila novinarima da gradonačelnica Niša nije planirala da odgovara na pitanja i da ide na druge događaje.

Građani tako i dalje ostaju uskraćeni za informaciju da li će u Nišu biti vanrednih lokalnih izbora, odnosno da li će Sotirovski danas podneti ostavku, što je uslov da ti izbori budu održani 17. decembra.

Povod za konferenciju u Gradskoj kući bila je dodela ugovora stanovnicima Pasi Poljane, koji su se tu doselili iz Mramora zbog klizišta.

Kratko su se obratili neki meštani i zahvalili gradonačelnici, a kratko je nekoliko reči tim povodom uputila građanima i ona.

Međutim, novinari nisu imali priliku da u ime građana pitaju da li će ona podneti ostavku, što je prethodnih dana pitanje koje zanima brojne Nišlije. Šefica Kabineta Lora Nikolić rekla je da gradonačelnica nije planirala pitanja novinara, već samo da se posveti ljudima koji su došli da potpišu ugovore.

Poziv je bio za dodelu ugovora. Gradonačelnica se sada bavi time. Gradonačelnica je rekla: “Ovo je događaj ovakav, ovo je danas i idem dalje” - navodi Nikolić.

Inače, svega nekoliko minuta, dok su novinari još razgovarali sa Nikolić, Sotirovski je otišla i ostavila u holu stanare Pasi Poljane. Navodno, imala je sastanke i druge događaje.

Zvanično, na sajtu Grada Niša od događaja za 2. oktobar najavljena je samo dodela ugovora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    15:15 // 3. 10. 2023.

    Još nije završnena kuća u Vrežini, ili bolje rečeno dvorac, mora da sačekaju bar još mesec dana.

  • Dragan

    07:58 // 3. 10. 2023.

    Da izmulja jos jedan stancic ,za rezervu,mozda se prijavila da stanuje u Mramoru,pa onda teska srca jedan govor gde ce objasniti da je bila na usluzi gradjanima do poslednjeg daha(ostavke)...malo dramaturgije po ugledu na sefa koji cuva narod na Kosovu nije na odmet..."predaja nije opcija"...ugledaj se na Batu Gasica i Vulina,ne daj se,ima jos da se lapne...

  • Igor

    07:46 // 3. 10. 2023.

    Pitanje:Sta ako ne podnese ostavku do ponedeljka?
    Jel to znaci da nema lokalnih izbora u Nisu?
    Hvala.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: