Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:26, 12. 3. 2019.

| Politika

Ostavka predsednika opštine Gadžin Han, SPS prepušta mesto SNS-u

Autor:Vesna Milić Izvor:Južne vesti
skupstina-ghan-foto-da
Na današnjoj sednici se bira novo rukovodstvo; foto: J. V.

Dugogodišnji predsednik opštine Gadžin Han i funkcioner SPS-a Saša Đorđević podneo je ostavku nakon promene koalicionog dogovora sa Srpskom naprednom strankom, po kome sada mesto predsednika pripada SNS-u.

marija-cvetkovic-ghan-foto-da Marija Cvetković se pominje kao kandidat za predsednika Opštine; foto: J. V.Nakon izbora u ovoj opštini većinu u skupštini imao je SPS, ali se posle prelaska svih četvoro odbornika DSS-a u SNS odnos snaga promenio, uprkos tome što je dvoje demokrata pojačalo SPS u Skupštini i Veću. Promenio se i raniji dogovor dve stranke na vlasti i odlučeno je da predsednika opštine "dobije" ona koja ima više predstavnika u skupštini.

Završena je sednica Skupštine na kojoj je konstatovana ostavka dosadašnjeg predsednika Saše Đorđevića, a ubrzo sledi i 22. sednica na kojoj se bira novo rukovodstvo.

Zvanično nije objavljeno, ali se kao kandidat za novog predsednika opštine pominje Marija Cvetković, koja sada obavlja funkciju predsednice Skupštine opštine. Inače, Cvetkovićeva je šefica odborničke grupe socijalista, ali će ubrzo preleteti u naprednjačko gnezdo.

Biće izabran i zamenik predsednika opštine, a ova funkcija, po koalicionom sporazumu, pripašće ipak socijalistima. Gadžin Han bi trebalo da dobije i nove članove Veća, a sve će se ovo dogoditi ubrzo po izboru Cvetkovićeve za predsednicu Opštine.

Dosadašnji predsednik Opštine biće među kandidatima za predsednika Skupštine, a Dejan Ignjatović šef odborničke grupe Jedinstvene Srbije biće njegov protivkandidat.

Politička situacija u Zaplanju je turbulentna poslednjih meseci, jer su socijalisti i naprednjaci prikupljali ljudstvo, odnosno odbornike lokalnog Parlamenta, a skorašnji izveštaj DRI kojim su otkrivene brojne nepravilnosti u radu opštine, još više je poljuljao fotelju Đorđeviću. Inače, Gadžin Han je specifičan i po tome što su tri odbornika SNS-a zapravo u opoziciji. U zgradi Opštine je danas tokom sednice bila i načelnica Nišavskog upravnog odbora Dragana Sotirovski.

Saša Đorđević je 20 godina bio na čelu Gadžinog Hana - od 2004. je bio predsednik Opštine, a pre toga je bio predsednik Izvršnog veća.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zaplanjac

    11:16 // 13. 3. 2019.

    Sta ocekivati od partije koja se zbog par funkcija u BG (Dacica i sar.) odrekla programa, casti i dostojanstva. Pad sledi i na jugu posle BG (Palma pomogao da predju cenzus). Na potezu Toncev.

  • DRAGOVLJE-dr Milan

    19:51 // 12. 3. 2019.

    Pod hitno bre uvesti vanredno stanje.Ovi moji zaplanjci za ništa nisu sposobni.Neka grad Niš pošalje pismene ljude da vode opštinu.Samo nešto muljaju,pekljaju i opet su na NULU.Ne može opština da se vodi iz brzobrodske kafane i kafane po Trošarinu.

    • Petronije

      22:15 // 12. 3. 2019.

      ...Ko da "pošalje pismene ljude"!?

  • 18:36 // 12. 3. 2019.

    Kad na kraju dođeš na početak...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: