Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:44, 27. 1. 2015.

| Politika

“Oteti” odbornik došao na sednicu Skupštine

Autor:A. Stankov, M. NackovIzvor:Južne vesti
dimitrovgrad
Turbulentno na sednici Skupštine u Dimitrovgradu; Foto: Arhiva JV

Sednica Skupštine u Dimitrovgradu počela je sa nekoliko minuta zakašnjenja i sa novom skupštinskom većinom koncentrisanom oko SNS, kojoj je pristupio odbornik Veroljub Ivković za kojeg se spekulisalo da je otet.

Ivković je došao u salu, pridružio se kolegama iz SNS, a nova većina je, kako je juče i najavljeno, pokušala da dopuni dnevni red smenom aktuelne predsednice Skupštine Dragice Angelov, ali je ona odbila da tu tačku uvrsti u dnevni red pravdanjem "manjkavošću predloga".

Ipak, u tome je, posle desetominutne pauze, uspela nova skupštinska većina i o smeni se diskutovalo.

Međutim, aktuelna predsednica nije dala ovašćenje svom zameniku Veroljubu Ivkoviću da nastavi vođenje sednice i sa odbornicima nove opozicije je napustila skupštinsku salu.

Kasnije se vratila i nastavila da predsedava, a predsednik Opštine Nebojša Ivanov je ukazao na proceduralne nedostatke u predlogu za smenu predsednice Skupštine. Usledila je još jedna pauza, nakon koje su se u salu vratili samo odbornici nove većine koji su nastavili sa procedurom smene, izabrali komisiju i proglasili još jednu pauzu.

Skupštinom predsedava zamenik Ivković, koji je bio odsutan nekoliko dana, a za kojeg je predsednik Opštine sumnjao da je otet, što su predstavnici Srpske napredne stranke oštro demantovali.

Inače, odnos snaga u dimitrovgradskom parlamentu je takav da većinu trenutno čini 12 odbornika SNS, 2 iz SPS i jedna odbornica DS, dok su u opoziciji odbornici Demokratske partije Bugara (8), Zajedno za Srbiju (4), DSS (2) i DS (1) koji podržavaju aktuelnog predsednika Opštine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • jelena

    12:30 // 27. 1. 2015.

    Što bi rekli braća Bugari
    ,,Što nemožiš so malce pari, mošeš so pvejća,,
    tuga, čemer jad..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: