Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:11, 6. 5. 2012.

| Politika

Otvorena sva glasačka mesta u Vranju

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
vranje, ljiljana stojanovic, preds izb kom
ljiljana Stojanović , predsednica izborne komisije u Vranju

Prema rečima predsednice gradske izborne komisije Ljiljane Stojanović svih 106 biračkih mesta koliko ih ima na teritoriji grada Vranja i Vranjske Banje otvoreno je u 7 sati.

Pravo glasa ima 71.416 birača, od kojih je 8.829 na području Gradske opštine Vranjska Banja.

Što se tiče predsedničkih i parlamentarnih izbora na teritoriji grada Vranja u birački spisak upisano je 73.477 birača.

Građani koji imaju pravo glasa, a nisu dobili obaveštenje o glasanju, ne znači da ne mogu mogu da iskoriste svoj ustavno pravo i dođu na biračko mesto i glasaju.

- Neophodno je da glasači sa sobom ponesu ličnu kartu, vozačku dozvolu ili pasoš, koji sadrže jedinstveni matični broj građana i fotografiju - naglasila je Stojanovićeva.

Listići za izbor odbornika u Skupštini grada Vranja su bele boje, a u Vranjskoj Banji sive boje.Ona je posebno istakla da se izbori prvi put održavaju prema Zakonu o jedinstvenom biračkom spisku, prema kome je isključivo zaduženo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu, koje vodi, štampa i overava izvode iz biračkih spiskova za jednice lokalne samouprave.

Regularnost predsedničkih, parlamentarnih i lokalnih izbora pratiće 11 ovlašćenih posmatrača, kao i dva predstavnika Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope.

Predsednica gradske Izborne komisija Ljiljana Stojanović zamolila je sve aktere u izbornom procesu da poštuju izborna pravila, a građane da u što većem broju izađu na biračka mesta i iskoriste ustavom zagarantovana prava.

Inače, članovi gradske Izborne komisije su već na terenu i nadgledaju tok izbornog procesa.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: